08 Temmuz 2017 09:22

Gürhan Fişek anısına armağan kitap hazırlanıyor

İşçi sağlığı ve güvenliği üzerine çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Gürhan Fişek anısına armağan kitap oluşturulacak.

Paylaş

Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı, işçi sağlığı ve güvenliği üzerine çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Gürhan Fişek anısına armağan kitap oluşturacak. Kitaba katkıda bulunmak isteyenlerin, yazılarını armagankitap@fisek.org.tr mail adresine göndermesi bekleniyor. 

Sosyal güvenlik, işçi sağlığı ve iş güvenliği alanının en önemli isimlerinden bilim insanı Prof. Dr. Gürhan Fişek, geçtiğimiz 14 Ocak günü hayata veda etmişti. Fişek ailesinin kurduğu Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı, Prof. Dr. Gürhan Fişek için anı kitabı oluşturulacağını duyurdu. Kitaba katkıda bulunmak isteyenlerin, işçi sağlığı iş güvenliği, çocuk emeği, kadın emeği, sosyal politika, toplum örgütçülüğü, çevre, sosyal hekimlik, sosyal güvenlik konularında yazılarını 30 Kasım tarihine kadar armagankitap@fisek.org.tr adresine göndermeleri istendi. 

Kitabın Prof. Dr. Gürhan Fişek'in 67. yaş günü olan 30 Mart 2018 tarihine yetiştirilmesi planlanıyor. Kitaba katkıda bulunmak üzere gönderilecek yazıların daha önce başka bir yerde yayınlanmamış olması ve akademik yazım kurallarına göre yazılması gerekiyor. Kitap için katkıda bulunmak isteyenler ayrıntılı bilgiye, vakfın Ankara- Kızılay, Selanik Caddesi no: 52/4'de bulunan adresine giderek yada 0- 312- 419- 78- 11 nolu telefonu arayarak ulaşabilir.  

GÜRHAN FİŞEK KİMDİR?

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni mezun olan Fişek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde  1985 yılında sosyal politika konusunda doktora derecesi aldı. 1980 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde doktora çalışmalarını yürüttü. Aynı zamanda Hacetepte Üniversitesi'nde İş Sağlığı Doktora derecesi aldıktan sonra yine aynı dalda 1987 yılında Üniversite Doçentliği ünvanını kazandı. 

1982 yılında hazırlıklarına başlanan Fişek Enstitüsü’nün kurucuları arasında yer alan Fişek, 1986-90 yılları arasında, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nde, işyeri hekimliği sertifika başlatan ekipte yer aldı.  Fişek, 1994 yılında SBF-Mülkiye İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Doçenti olarak göreve başladı. Fişek, 1999 yılında profesör oldu. Daha sonra Fakülte Yönetim Kurulun'da yer aldı. (Ankara/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te Politikacılar Haftası’da Naziler protesto edildi

SONRAKİ HABER

Gözaltında açlık grevine giren Acun Karadağ su-şeker almıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa