07 Temmuz 2017 17:11

Kadıköy'de Gülmen ve Özakça için eylem yapıldı

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevlerinin 121. gününde Kadıköy'de eylem yapıldı.

Paylaş

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevlerinin 121. gününde taleplerinin kabulü için Kadıköy'de eylem yapıldı. Her hafta Cuma günü saat 19.30'da yapılan eylem bu hafta da gerçekleştirildi. Süreyya Operası önünde bir araya gelen insanlar buradan Kalkedon meydanına doğru yürüdü.

"Direne direne kazanacağız", "Emekçiyiz haklıyız kazanacağız ", "KHK'lar gidecek biz kalacağız", "Nuriye Semih yalnız değildir" sloganları atarak yürüyenlere yol boyunca Kadıköylüler de sık sık alkışlar ve ıslıklarla destek verdi. Polis ablukası altında gerçekleştirilen yürüyüşte Nuriye ve Semih'in fotoğraflarının yanında OHAL'in son bulması, KHK'lerin iptal edilmesi, Nuriye ve Semih'in serbest bırakılması ve işinden ihraç edilen diğer emekçiler ile bırlikte işlerine iade edilmeleri talepli dövizler de taşındı.

Meydanda yapılan konuşmalarda önceki gün Yüksel Caddesindeki eyleme yapılan polis saldırısına değinilerek polis baskısının direnenleri yıldıramayacağı belirtildi. Burda bir konuşma yapan Oyuncu Orhan Aydın ise buradan Erdoğana, bakanlara ve AKP'lilere sesleniyorum diyerek BM sekreterinin çağrısını hatırlatıp bu çağrıya sessiz kalanlarının vicdanlarının çürüdüğünü söyledi.

Sibel Özbudun ise "Açlık Grevi 121. Gününde" bildirisini okudu. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın cezaevindeki durumlarına dair bilgi veren Özbudun onlardan aldığımız direnç ve umutla bugün alanlardayız" dedi.

Basın açıklamasının ardından Osman Genç'in Nuriye ve Semih'in açlık grevlerinin 40. günlerinde onlar için yazdığı bir şiiri okumasıyla eylem son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Bu yürüyüş son değil, bir başlangıç

SONRAKİ HABER

AYM referandum başvurusuna 'yetkisizlik' kararı verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa