07 Temmuz 2017 16:37

Mersin'de Adalet Yürüyüşü

Adalet Yürüyüşü'nün 23. günü İstanbul il sınırına ulaşması ile birlikte bugün de Mersin'de ki adalet nöbetinin son günü nedeniyle yürüyüş yapıldı.

Paylaş

Mersin'de ki adalet nöbetinin son günü nedeniyle yürüyüş yapıldı.

Forum Havuz başında bir araya gelen kitle '"herkes için adalet", " adalet", " hak hukuk adalet", "Nüriye Semih yanlız değildir" sloganlarını atarak Pozcu sahilinde ki Barış Anıtına yürüdü. Yürüyüş sırasında kadınların ördüğü adalet yazılı örgü dikkat çekti.KadınlarAdalet yürüyüşünün başladığı günden bu yana  örmeye başladıkları örgü ile yürüdü.

Kitle anıtın önünde kurulan platformu önünde durdu. Mersin Emek Demokrasi Platformu adına konuşan, Tarım Ork-Sen İl başkanı Kenan Azar, 
hükümetin vahşileştiği her dönemde direnişlerinde kaçınılmaz olarak genişlediğini ve direnişi sergileyenlerinde sonuna kadar yaşamı savunduğunu dile getirdi. Ülkede ki adalet yürüyüşünün sağcısının solcusunun, memuru ve işçisinin, kadınının ve erkeğinin birbirine sitem eden farklı görüşlerin bu yürüyüş sayesinde bir araya gediğini hatırlatan Hazar, “ Bu yürüyüş artık bize bir şeyler öğretmeli. Ve biz biliyoruz ki ancak birlikte hareket edersek bu düzeni değiştirebiliriz”

'BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ' 

Emek Partisi  Genel Yönetim Kurulu üyesi Sedat Başkavak, talep edilen adalet isteğinin iktidar tarafından yeni bir talep olarak algılandığını fakat bunun yeni bir talep olmadığını bu talebin 7 Haziran seçim sonuçlarının kabul edilmemesinden sonra ve yine halkın iradesine yapılan saldırılar ile gündeme geldiğini hatırlattı. Başkavak, “Biz adalet istiyoruz çünkü halkın iradesi olan milletvekillerinin tutuklanmasına karşıyız, Belediyelere kayyum atandığı için adalet istiyoruz. Ülkede bulunan emekçiler ve işçiler için tüm herkes için adalet istiyoruz” dedi. Demokrasinin ve eşitliğin olmadığı yerde adaletin olamayacağını ifade eden Başkavak, “ Buraya gelene kadar hep şu sloganı attık ne dedik hak hukuk adalet istiyoruz. Biliyoruz onlar bunu vermek istemeyecek ama biz bu taleplerimizi alacağız. Nasıl alacağız birleşe birleşe alacağız onun için bu iktidarın bizden elimizden aldığı tüm haklarımızı birleşe birleşe alacağız. Gerçek bir halk iktidarı olana kadar gerçekten herkesin özgürce yaşadığı bir yaşamı elde edene kadar mücadele edeceğiz” dedi.

'50 OTOBÜSLE YOLLA ÇIKACAKLAR'

CHP İl başkanı Abdullah Özyiğit, egemenliğin halktan alınıp saraya verildiği için alanlarda olduklarını ve tek adam rejimine karşı oldukları için alanlarda olduklarının altını çizdi. Özyiğit, her şeyden önce tüm halkların barışı ve özgürlüğü için mücadele ettiklerini ve alanları doldurduklarını bunun için ise ciddi bedeller verdiklerinin ifade ederek “ Sonuç alıncaya kadar alanlarda olup mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. Özyiğit son olarak, İstanbul Maltepe’de Pazar günü genel başkan Kılçdaroğlu’nu karşılamak için yarın saat 23:00 da Mersin Tevfik Sırrı Gür Lisesi önünde  50 otobüsle yola çıkacaklarını ifade etti.

Yürüyüşe, CHP Mersin İl örgütü ve ilçe örgütleri, Emek Partisi Mersin İl Örgütü, Emek Gençliği, ÖDP, Halkevi Mersin şubesi, HDP Mersin İl Örgütü, HDK Mersin temsilciliği. DİSK ve KESK'e bağlı Mersin sendika şubeleri katıldı. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TGS, Diyarbakır Temsilciliği’ni etkinlikle açtı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Bu yürüyüş son değil, bir başlangıç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...