07 Temmuz 2017 16:22

TGS, Diyarbakır Temsilciliği’ni etkinlikle açtı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Diyarbakır’a temsilcilik açtı. Açılışta konuşan Genel Başkan Gökhan Durmuş, tutuklu gazetecilere dikkat çekti.

Paylaş

TGS’nin Bölge Temsilciliği çok sayıda gazetecinin katılımıyla düzenlenen kokteylle açıldı. Açılışta konuşan TGS Genel Başkanı Durmuş, tutuklu gazetecilere ve gazeteciler üzerindeki baskılara dikkat çekerek, yargının bağımsız olmadığını, gazetecilerin bu ortamda birlik oldukları takdirde güçlü olabileceklerini söyledi. Durmuş, gazetecileri örgütlenmeye ve halkın haber alma hakkı için birlikte mücadele etmeye çağırdı.

‘BÖLGEDEKİ GAZETECİLERİN YENİ EVİ’

TGS Bölge Temsilciliği’ni Diyarbakır’da Cami Sokak (Sanat sokağı girişi) Ay Apartmanı’nda  yeni yerini yapılan kokteylle açtı. Bölgede gazetecilik yapan çok sayıda gazeteci ile Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ) Eş Başkanı Hakkı Boltan, Türk- İş 7. Bölge Temsilcisi Bahri Karakoç, Tes-İş Diyarbakır Şube Başkanı Şükrü Kaçmaz, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Genel Başkanı Veysi İpek açılışa katıldı.

Temsilci olarak seçilen Gazeteci Mahmut Oral, açılış konuşmasını yaparak, “Gazetecilerin yeni evi hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra Bölgedeki gazeteci meslektaşlarımız için baskılara karşı her türlü dayanışma ve haber alma hakkı ve ekonomik haklarımız için birlikte mücadele için çaba göstereceğiz” dedi.

‘BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN SAVUNUCUSUYUZ’

Daha sonra konuşan Türk-İş 7. Bölge Temsilcisi Bahri Karakoç, “Türkiye'de hukuksuzluğun ve adaletsizliğin diz boyu olduğu bir ortamda, siyasetçilerin gazetecilerin tutuklanmasını kabul edemeyiz.Yapacağınız her türlü çalışmada sizin yanınızdayız” dedi.

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş da, “Diyarbakır'da gazeteci olmak zor biliyoruz. Ama bizler doğru haberi kamuya aktarmak zorundayız. Bugün cezaevlerinde 159 meslektaşımız var. Bu arkadaşlarımızın haber yaptıkları için, söyledikleri sözler için, yazdıkları yazılar ve TV programlarında yaptıkları konuşmalar nedeniyle yargılanıyor. Yargının bağımsız olmadığı bir ülkede hakimlerde tarafsız karar veremiyor. Basın özgürlüğünü savunan, gazetecilerin özgür haber yapmasını savunan ve aynı zamanda gazetecilerin ekonomik haklarında ilerleten bir sendikayız. Birlikte olursak güçlü oluruz. Birlikte olursak ve örgütlenirsek güçlüyüz” dedi. Durmuş, gazetecileri sendikaya üye olmaya çağırarak Temsilci seçilen Oral’ı da tebrik etti. Açılış gazetecilerin kokteylde yaptıkları sohbetleriyle devam etti. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AP: ABD ve Rusya, Suriye'de ateşkes için anlaştı

SONRAKİ HABER

Mersin'de Adalet Yürüyüşü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...