07 Temmuz 2017 15:36

Savunma dilekçesi, savunma hakkı sınırında kabul edildi

Cumhurbaşkanına hakaret iddiası ile yargılanan avukatlar Sevil Aracı ve Tugay Bek hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi.

Paylaş

Volkan PEKAL 
Adana 

AKP mitingte ‘Hırsız var’ pankartı açtığı için korumalar tarafından işkenceye uğrayan İbrahim Alıcı’nın davası ile ilgili yazdığı itiraz dilekçesinde Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiası ile avukatlar Sevil Aracı ve Tugay Bek'in karar duruşması gerçekleşti. Osmaniye 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Alıcı'yı darp eden Erdoğan' ın korumaları hakkında verilen takipsizlik kararına karşı verdiklerilen dilekçenin TCK 128'inci maddede tanımlanan savunma dokunulmazlığı kapsamında kaldığından Aracı ve Bek hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. 

CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET MADDESİNİN ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRMESİ TALEBİ REDDEDİLDİ 

Demokrasi İçin Hukukçular, Çağdaş Hukukçular ve Adana Barosu'na bağlı avukatların katıldığı duruşmada tarafsız Cumhurbaşkanlığı sisteminden çıkıldığı ve Cumhurbaşkanı’nın herhangi bir parti başkanından farksız olduğu gerekçesi Cumhurbaşkanına hakaret maddesinin Anayasaya aykırı hale geldiği için Anayasa Mahkemesine götürülmesi talep edildi. Mahkeme bu kararı oy birliği ile reddetti. 

İŞKENCEYE TAKİPSİZLİK KARARINA İTİRAZ ETMİŞLERDİ 

İbrahim Alıcı 3 Mart 2013'te AKP’nin yerel seçimler için Osmaniye’de miting yaptığı sırada “hırsız var” pankartı açtığı için başbakanlık korumaları ve polisler tarafından araç içerisinde işkenceye maruz kalmıştı.İşkence işe ilgili polisler hakkında takipsizlik kararı verilmesi ile ilgili itiraz dilekçesi veren Avukat Tugay Bek ve Sevil Aracı hakkında ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret’ iddiası ile dava açılmıştı. 

Avukatlar yazdıkları dilekçede “Başbakanlık korumaları sokakta işkence yapmaktadır. Tayyip Erdoğan’ın merkezinde olduğu yolsuzluk ve rüşvet skandalları her geçen gün daha fazla ortaya saçıldıkça farklı düşüncelere ve eleştirilere olan tahammülün azaldığı” şeklinde eleştiri niteliğinde ifadelerde bulunmuştu. Bek ve Aracı’nın dilekçesini kabul etmeyen Osmaniye Sulh Ceza Hakimliği, aynı dilekçe ile ilgili Bek ve Aracı hakkında suç duyurusunda bulunmak için Adalet Bakanlığından izin istemiş,Bakanlığın izin vermesinin ardından haklarında dava açılmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Karikatürist Galip Tekin son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

AP: ABD ve Rusya, Suriye'de ateşkes için anlaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa