Alman Başkonsolosuğu önünde AKG'ye çağrısı 

Birleşik Metal İş Sendikası, sendikalı işçileri işten çıkaran Alman sermayeli AKG'yi protesto etmek için Alman Başkonsolosluğu önünde açıklama yaptı.

07 Temmuz 2017 14:33
Paylaş

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde kurulu olan Almanya menşeili uluslararası radyatör ve soğutucu üreticisi olan AKG Fabrikası'nın yönetimi toplamda 37 işçiyi Birleşik Metal İş Sendikası'na üye oldukları işten çıkardı. Anayasal haklarını kullandıkları için işten çıkarılan işçilerin fabrika önündeki direnişi 41. günü doldurdu. 

Birleşik Metal İş Sendikası ve AKG işçileri, eylemlerini bugün Balçova'daki Almanya Başkonsolosluğu önüne taşıdı. Başkonsolosluk önündeki eylemde işçiler 'Sendikal haklar Almanya'da hak, Türkiye'de yasak mı?' sorusunu sordu. Türkçe ve Almanca dövizlerin taşındığı eylemde şirkete sendikal haklara saygı duyma çağrısı yapıldı. Eyleme Birleşik Metal  İş Sendikası'nın örgütlü olduğu diğer fabrikalardan temsilciler de katıldı. 

Basın metnini okuyan Şube Başkanı Ali Çeltek, şirket yönetimin sendikal örgütlülüğü kırmak için bir taraftan çalışan işçilere baskı uyguladığını bir taraftan kapı önündeki direnişteki taciz ve tehdit ettiğini belirtti. AKG yönetiminin sendika hazımsızlığının kabul edilemez olduğunu da ifade eden Çeltek sendikalaşma hakkının hem uluslararası sözleşmelerle hem de Anayasa ile koruma altına alındığını hatırlattı. 

AKG İŞVERENİNE UYARI

AKG'nin daha ucuz işçilik ve daha fazla kar için Türkiye'ye geldiğini de belirten Çeltek "Sendika düşmanı bu şirket, işçileri ülkemiz yasalarını çiğneyerek amansızca sömürebileceğini sanıyorsa çok yanılıyor. AKG işverenini uyarıyoruz. Bu ülkede topraklarında işçilerin anayasal ve yasal haklarına saygı duymak zorundasın. Sendikalaşma ve toplu pazarlık evrensel bir haktır. Sendikamız mücadelesini AKG işçileri sendikalaşma hakkını özgürce kullanabileceği güne kadar sürdürecektir" dedi.  (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de HDP il binasına saldırı!

SONRAKİ HABER

Form Korucuyu Ambalaj'daki grev anlaşma ile sonuçlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa