07 Temmuz 2017 13:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G20 Zirvesindeki görüşmeleri 

G20 Liderler Zirvesi için Almanya'nın Hamburg kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birçok ülke lideri ile görüştü

Paylaş

G20 Liderler Zirvesi için Almanya'nın Hamburg kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı, Angela Merkel, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ve İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile görüştü

Yerel saatle 20.35'te Kempinski Atlantik Otel'de basına kapalı olarak başlayan  Merkel ile Erdoğan görüşmesinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AB Bakanı Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.  Görüşme sonrasında iki lider açıklama yapmadı. Merkel'in Sözcüsü Steffen Seibert, görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, "G20 Zirvesi, Almaya ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerinin ele alınacağı bir zirve değil" ifadelerini kullanmıştı.

Bild gazetesinin adı açıklanmayan bir hükümet sözcüsüne dayandırdığı habere göre, görüşmede G20 ajandasının yanı sıra, Türkiye ile AB arasında sığınmacılar konusunda imzalanan Geri Kabul Anlaşması, ikili ilişkilerdeki güncel tartışmalı ve işbirliği konuları ele alındı.

GUTERRES İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesi, zirvenin düzenlendiği Hamburg Fuar Kongre Merkezinde gerçekleşti.

ŞİNZO ABE GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Şinzo Abe’yi kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabul öncesi yaptığı açıklamada "Fetullahçı Terör Örgütü, ne yazık ki Japonya'da eğitim kurumları, dernekler ve sözde kültür merkezleri kisvesi altında faaliyetlerini yine sürdürüyor. Bunlar Türkiye'yi hiçbir şekilde temsil etmemektedir" dedi.

Zirvenin düzenlendiği Hamburg Fuar Kongre Merkezinde, görüşme öncesi kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Abe ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizdeki menfur darbe girişiminden sonra ilk arayan Başbakanlardan birisi olduğunuz için de sizlere teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Ancak bu Fetullahçı Terör Örgütü, ne yazık ki Japonya'da eğitim kurumları, dernekler ve sözde kültür merkezleri kisvesi altında faaliyetlerini yine sürdürüyor. FETÖ iltisaklı kuruluşlar kendilerini Türk toplumunun temsilcisi gibi göstererek çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bunlar Türkiye'yi hiçbir şekilde temsil etmemektedir" diye konuştu.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.

İTALYA BAŞBAKANI GENTİLONİ'YLE BULUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni’yi kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabulü, zirvenin düzenlendiği Hamburg Fuar Kongre Merkezinde gerçekleşti. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Teori ve Eylem’in 8. sayısı çıktı

SONRAKİ HABER

AKP’den A Haber’e ‘böyle gazetecilik olmaz’ tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...