07 Temmuz 2017 13:21

Bosch’da sözleşme öncesi 27 işçi işten atıldı

Bursa’da bulunan ve Türk Metal Sendikası’nın örgütlü olduğu BOSCH fabrikasından 27 işçi işten atıldı. 

Paylaş

Metal sektöründe sözleşme dönemi yaklaşırken işten atmalar da başladı. Bursa’da bulunan ve Türk Metal Sendikası’nın örgütlü olduğu BOSCH fabrikasından 27 işçi işten atıldı. 

Sözleşme döneminde yaşanan işten atmalara tepki gösteren BOSCH işçileri, çıkarımların devam edeceğini ve sadece BOSCH’la sınırlı kalmayacağını söyleriler. söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Metal işçilerinin 2017 sözleşmesinden beklentilerinin yüksek olduğunu söyleyen bir BOSCH işçisi; “ İşten çıkarmalarla işçiye gözdağı verilmek isteniyor.  Fabrikalarda işten çıkarılma korkusu yayarak sözleşme öncesi oluşacak tepkileri bir anlamda dindirmeyi amaçlıyorlar. Geçtiğimiz haftalarda metal fabrikalarında sözleşme öncesi anket çalışması yapıldı ama hemen arkasında işçi çıkarımı geldi. Bu çıkarımlar bir şekilde devam edecek. Birçok fabrikada revizyon dönemi olacak yakında. Bu süreçte de işçi çıkarımları yapılıp tam anlamıyla işçiyi sindirmeye çalışacaklar. Anlaşılan patronlar kendi planlarını, hazırlıklarını yapmış durumda ve adım adım bunu uygulama başladılar. Bizlerin de başta çıkarılan arkadaşlarımıza sahip çıkarak bundan sonraki işten çıkarmalara karşı ortak tepki koymamız gerek. Çünkü bugün bu arkadaşlarımız işten çıkarıldı yarın biz olabiliriz” dedi. (Bursa/EVRENESEL)

ÖNCEKİ HABER

Büyükada'da 'terör' suçlamasına tepkiler sürüyor

SONRAKİ HABER

Büyükada soruşturması: 2 kişi Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa