07 Temmuz 2017 10:52

Kedi ve köpekleri zehirleyerek katlettiler!

Akhisar'da 5 köpek ve 3 kedi zehirlenerek katledildi. Katliamın bilinçli yapıldığını söyleyen yaşam savunucuları ağır cezalar talep etti.

Paylaş

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 5 köpek ve 3 kedi zehirlenerek katledildi. Hayvanların kırsal bölgelerde bilinçli olarak zehirlendiğinin altını çizen yaşam savunucular, ağır cezalar talep etti.

Akhisar'ın Beyoba Mahallesi'nde sokakta yaşayan yaklaşık 60 kedi ile çok sayıda köpeği besleyen yaşam savunucusu Zekiye Duyar, dün 5 köpek ve 3 kediyi hayatını kaybetmiş halde buldu. Duyar, olayı jandarma ve belediye ekiplerine haber verdi. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başalttı.

Katledilen hayvanların çevresinde mavi renkli ve zehirli olduğu düşünülen köftelerin bulduğunu anlatan Duyar, "Hayvanların burada yaşamasına katlanamayan, cani insanlar tarafından birçok hayvan katledildi. Bu 3. kez oluyor. En son 1 ay önce yine 5 kedi zehirlenmişti. Taksit taksit hayvanları zehirliyorlar. Şikayette bulunduk. Ama cezalarımızı caydırıcı olmadığı için hiçbir sonuç alınamıyor. Hayvanları bu şekilde gördüğümüzde çok üzülüyoruz" diye konuştu.

Duyar, hayvanlardan bazılarının da kayıp olduğunu belirterek onların da öldürülmüş olabileceğinden şüphelendiğini ifade etti.

Son aylarda zehirlenme olaylarının ve ateşli silahla vurmaların arttığını dile getiren Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler ise "Onca hayvanı zehirlediler. Bu olaylar da son zamanlarda arttı. Marketten alınan köfteye zehir katılmış. Mavi olarak görünen madde zehir. Gerekli başvurular yapıldı, araştırılıyor. Ama hepsi faili meçhul oluyor. Biz artık bu olaylara katlanamıyoruz. Bu resmen cinayettir" dedi. (Manisa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Zenginler Hamburg’u nasıl cehenneme çevirdi?

SONRAKİ HABER

Tutuklu HDP'li vekil Selma Irmak'a 52.5 yıl hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...