07 Temmuz 2017 10:47

SES: Gerçek bir TİS için yasal sınırlar kaldırılsın

SES Adana Şubesi, 2018-2019 Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine dikkat çekmek amacıyla sendika binalarında toplantı düzenledi.

Paylaş

SES Adana Şubesi 2 milyondan fazla kamu emekçisini ilgilendiren 2018-2019   görüşmelerine dikkat çekmek amacıyla şube binalarında basın toplantısı düzenledi. Sendika binasında yapılan basın toplantısında konuşan Başkanı Muzaffer Yüksel, gerçek bir TİS için tüm yasal ve fiili sınırlılıklar kaldırılmasını ve uluslararası sendikal haklara ve sözleşmelere uygun olarak mevzuatın yeniden düzenlenmesini istedi.

4688 sayılı yasa başta olmak üzere gerçek bir toplu sözleşmenin önündeki tüm yasal ve fiili sınırlılıklar kaldırılmasını ve uluslararası sendikal haklara ve sözleşmelere uygun olarak mevzuatın yeniden düzenlenmesini isteyen Yüksel, “İktidarların sendikalar üzerindeki her türlü ilişkisi-tarafgirliği ve baskısı ortadan kaldırılmalıdır. Bu yıl gerçekleşecek olan toplu sözleşme görüşmeleri OHAL koşullarında, kamu emekçilerinin zaten sınırlandırılan iş güvencesinin tamamen kaldırılması için kamu personel rejiminde ve 657 sayılı yasada kalıcı düzenlemeler yapılarak, KHK’lar ile oluşturulan güvencesizliğin yasal olarak kalıcı hale getirilmesi planlandığı bir süreçte toplu sözleşme görüşmeleri yapılacaktır” dedi.

BASKILAR KALDIRILSIN

Sendikal haklar üzerindeki her türlü baskının kaldırılması, iş güvencelerine yönelik her türlü saldırıya, kamu personel rejiminde bu yünde yapılmak istenen her türlü düzenlemeye karşı iş güvencelerine sahip çıkacaklarını dile getiren Yüksel, insanca yaşayacak bir ücret, temel ücretlerinin artırılması, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, fiili hizmet süresi zammı, 24 saat açık, ücretsiz ve anadilinde kreşler,  sağlanması, performans sisteminin kaldırılması, sağlıkta cepten ödemelerin kaldırılması, sağlıkta şiddet yasası taleplerini dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Trakya'nın GAP'ı' denilen Çokal Barajı'nda balık ölümleri

SONRAKİ HABER

Dink cinayeti davasında 5 kamu görevlisine tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...