07 Temmuz 2017 10:00

Adalet Mitingi'ne emek ve demokrasi güçlerinden çağrı

Adalet Yürüyüşü devam ederken, 9 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek mitinge emek ve demokrasi güçlerinden katılım çağrıları geliyor. 

Paylaş

Adalet Yürüyüşü'nün sonunda 9 Temmuz Pazar günü Maltepe'de gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrıları da gün geçtikçe artıyor. 

Emek Partisi "Adaleti birlikte kazanacağız" diyerek mitinge katılım çağrısı yaptı. Halkevleri açıklamada " Adalet senin için, benim için, onun için, bizim için, adalet hepimiz için!" dedi. HDP 9 Temmuz günü "İstanbul’da yapılacak olan mitinge ‘Herkes İçin Adalet’ şiarıyla bizler de katılacağız." diyerek bir açıklama yayınladı. İzmir'de de 12 dernek Adalet Mitingi'ne katılacağını açıkladı. 

HDP'DEN ADALET MİTİNGİNE DESTEK

Halkların Demokratik Partisi 9 Temmuz Pazar günü yapılacak Adalet Mitingi’ni desteklediğini açıkladı.

HDP açıklamasında "Önemsediğimiz ve mücadelesini sürdürdüğümüz toplumsal adalet arayışına katkıda bulunmak amacıyla 9 Temmuz günü İstanbul’da yapılacak olan mitinge ‘Herkes İçin Adalet’ şiarıyla bizler de katılacağız. Mitingi düzenleyenler ile istişare ederek vereceğimiz destekle bu mücadelenin devam etmesi, büyümesi ve demokratikleşmeye her anlamda katkı sunması en önemli isteklerimizdendir" dedi. 

EMEP: ADALETİ BİRLİKTE KAZANACAĞIZ

Emek Partisi "Adaleti birlikte kazanacağız" diyerek bir açıklama yayınladı. EMEP, "Adalet talebinin ülkemizde yaşanan siyasal koşullar içerisinde ne kadar acil ve kapsayıcı bir talep haline geldiği ana muhalefet liderinin başlattığı Adalet Yürüyüşü vesilesiyle bir kez daha açığa çıkmış oldu" diyerek yürüyüşün, Türkiye’de haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrayan tüm toplumsal kesimlerin "adalet” arayışının sembolü haline geldiğini belirtti.

DİSK ‘İŞ EKMEK ADALET’ SLOGANIYLA ADALET MİTİNGİNE KATILIYOR

DİSK yaptığı açıklamada 9 Temmuz’daki Maltepe’deki adalet mitingine  ‘İş Ekmek Adalet’ sloganıyla katılacağını açıkladı.

15 Haziran 2016 tarihinde Ankara'dan başlatılan Adalet Yürüyüşü’nün 9 Temmuz 2017'de İstanbul Maltepe'de yapılacak mitingle sona ereceği ifade edilen açıklamada: “DİSK olarak ülkemizin en yakıcı, en acil ve kapsayıcı talebiyle başlatılan bu yürüyüşe başından itibaren destek verdik. Bu desteğimizi Konfederasyon genel başkanımız ve yöneticilerimizin yanı sıra çok sayıda üyemizin yürüyüşe kitlesel katılımıyla 21 Haziran'da gösterdik. Yürüyüşe destek mahiyetindeki Adalet Nöbetlerine de farklı bölgelerde birçok kez katıldık. Öte yandan bağlı sendikalarımız da Adalet Yürüyüşü'nün farklı etaplarında yer aldılar. DİSK bu yürüyüşü desteklerken kamuoyuna şöyle seslenmişti:

"Saraylar büyüdükçe küçülen adalet, bu ülkenin geleceğini ve tüm yurttaşları tehdit eder hale gelmiştir.

Adalet bir kişiye teslim edilemez, bir kişiye hizmet edemez; tek bir kişiye hizmet eden adalet, adalet olmaz. Adalet hepimiz için gereklidir.

İstediğimiz adalet sadece hukuk önünde eşitlik değildir, toplumsal eşitliktir. Unutulmamalıdır ki, özgürlüğün, barışın ve demokrasinin teminatı adalet, adaletin teminatı ise eşitliktir.” denildi

Adalet, eşitlik, özgürlük ve barış talepleriyle Adalet Mitingine katılacakları belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Kayyumla işinden edilen işçilerin, hapsedilen sendikacıların, iş cinayetlerinde yitirdiğimiz kardeşlerimizin, yıllardır vaatlerle kandırılan taşeron işçilerinin, KHK'larla akademiden uzaklaştırılan akademisyen dostlarımızın, kamu çalışanı sınıf kardeşlerimizin, grevleri yasaklanan üyelerimizin adalet taleplerini meydana taşıyoruz. Tüm emekçileri Adalet Mitingine davet ediyoruz.

DİSK olarak 9 Temmuz 2017, Pazar günü saat 16.00'da Maltepe Beşçeşmeler Meydanında buluşup miting alanına yürüyeceğiz.

Hepimiz İçin Adalet istiyor, Adalet için Hepimiz ayağa kalkıyoruz.” 
 

HALKEVLERİ: ADALET HEPİMİZ İÇİN 

Halkevleri bir açıklama yayınlayarak Adalet Mitingi'ne çağrı yaptı. Halkevleri açıklamasında "Adalet senin için, benim için, onun için, bizim için, adalet hepimiz için! Adalet terazisi bozuk ise; işçiler, patronlar karşısında kaybeder; kadınlar, erkekler karşısında kaybeder; çocuklar, engelliler, yoksullar, göçmenler hep kaybeder" denildi. 

Açıklama şöyle devam etti: "Herkes için ekmek, herkes için adalet demek için Adalet Yürüyüşü’ne katılmaya davet ediyoruz. 9 Temmuz'da 16.00’da Maltepe Köprüsü’nde buluşup, milyonlarla birlikte adalet mitingine katılacağız"

İZMİR'DE 12 DERNEK ADALET YÜRÜYÜŞÜNE DESTEK VERDİ

İzmir'de 12 tane Alevi ve yöre derneği bir araya gelerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve binlerce CHP'linin Ankara'dan İstanbul'a başlatmış olduğu Adalet Yürüyüşüne destek verdi. Yamanlar Cemevi önünde bir araya gelen dernek yöneticileri 9 Temmuz günü İstanbul'da yapılacak Adalet Mitingine katılacaklarını kamuoyuna açıkladı.

1.5 MİLYONDAN FAZLA KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYOR

Maltepe Miting alanında gerçekleşecek mitinge 1.5 milyondan fazla kişinin katılması bekleniyor. 

CHP İstanbul'da 958 mahalleden Maltepe'ye araç kaldıracak. Yaklaşık 3 bin araç mahallelerden kalkarak Maltepe'ye gelecek. Adalet Mitingi'ne en az 1.5 milyon kişinin katılması bekleniyor. Alana girişler saat 15.00 itibariyle başlayacak. Deniz yolu dahil 4 farklı arama noktasından girişi yapılacak. Sahne 80 metre genişliğinde ve 20 metre derinliğinde olacak. (HABER MERKEZİ)

{{325581}}  
 

ÖNCEKİ HABER

Cihatçı gruplar öncülüğündeki ÖSO'ya araç sevkiyatı sürüyor

SONRAKİ HABER

Frida Kahlo'nun doğum günü kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa