07 Temmuz 2017 08:41

Yollarına gül dökülen yürüyüş

Adalet Yürüyüşü güzergahındaki en güzel sahnelerden biri, Darıca'da üst geçitten üzerimize sepetlerle dökülen güllerdi.

Paylaş

Fatih POLAT

‘Adalet Yürüyüşü’nün 23. gününe, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi gazeteciler olarak katıldık. Sabah saat 9 gibi yürüyüşün başlayacağı Gebze’deydik. Türk İş’e bağlı başka sendikaların da katıldığı Gebze etabının sanırım CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dan sonraki en gözde ismi, sık sık anonslanan Fadime Göktepe’ydi. 
1996 yılında gözaltına alınan ve dövülerek öldürülen gazetemiz Evrensel’in Muhabiri Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, “Cezaevindeki gazeteciler için adalet istiyorum” dedi ve şu an cezaevinde bulunan Metin Göktepe'nin arkadaşı Ahmet Şık için de yürüdüğünü söyledi. 
Bu yürüyüşün önemli bir ritüeli de 22 gündür yürüyen 69. yaşındaki Kılıçdaroğlu ile aynı kareye girebilmek. Bunu, burada daha içeriden fark ediyorsunuz. Günün ilk yürüyüşü başladığında Kılıçdaroğlu, yolun kenarından kendisini alkışlayanları enerjik ve dinç olduğunu hissettiren bir biçimde selamlıyor. 
Gebze şehir merkezine bağlanan D-100 Karayolu’nun sağ şeridinden gerçekleşen yürüyüş boyunca çevik kuvvet de zincir oluşturmuş biçimde yürüyor. Yolun çevresindeki evlerin balkonlarından alkışlarla verilen destek ve yol boyundaki fabrikaların bahçesine çıkan işçilerin coşkulu desteği anlamlıydı. 
Yürüyüş sırasında, KHK ile ihraç edilen barış akademisyenlerine de denk geldik ve bir süre sohbet ettik. ‘686 KHK adalet istiyor’ yazılı döviz taşıyorlardı. 
Geçiş güzergahımızdaki en güzel sahnelerden biri de, ‘Darıca adalet istiyor’ yazılı pankartların olduğu üst geçitten üzerimize sepetlerle dökülen güllerdi. Evet, yollarına gül dökülen bir yürüyüş bu. Yolu açık olsun!

ÖNCEKİ HABER

Bozdağ: Açlık grevindekilerin ihtiyaçları takip ediliyor

SONRAKİ HABER

Mardin'de 3 ilçeye bağlı 23 köyde sokağa çıkma yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...