07 Temmuz 2017 07:26

Hollanda, Tuğrul Türkeş’in toplantıda konuşmasını yasakladı

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in, darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Hollanda’da düzenlenecek bir toplantıda konuşması yasaklandı.

Paylaş

Hasan AYHAN
Amsterdam

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Hollanda’nın Apeldoorn kentindeki bir toplantıda yapmak istediği salon konuşması Hollanda hükümeti tarafından yasaklandı.

Hollanda’daki Erdoğan yanlısı Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından 11 Temmuz günü düzenlenecek toplantıda konuşma yapacağı duyurulan Türkeş’in bu girişimi Hollanda hükümeti tarafından tepki gördü.

Hollanda İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Apeldoorn’da toplantı yapılmasında sorun olmadığı ancak Türkiye hükümeti yetkililerinden birinin böyle bir toplantıda konuşma yapmak üzere Hollanda’ya gelmesinin istenmediği belirtildi. 

Hollanda hükümeti daha önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Kaya’ya izin vermemiş ancak Bakan Kaya gizlice karayolu ile Rotterdam’a giderek iki ülke arasında siyasi kriz çıkmasına neden olmuştu. 

AKP Hükümeti, durumdan Hollanda’yı sorumlu tutarak ülke yöneticilerini “Nazi kalıntıları” ve “Faşistler” olarak nitelendirmişti.

DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜ MÜFTÜOĞLU: İBRET VERİCİ

DHA'da yer alan habere göre de; Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu da, “Hollanda tarafından yapılan beyan, bu ülkede demokrasi anlayışını göstermesi açısından ibret vericidir" dedi. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu kendisine yöneltilen bir soruya şöyle cevap verdi: 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü vesilesiyle yurtiçinin yanı sıra vatandaşlarımızın yoğun olduğu bazı Avrupa ülkelerinde de anma etkinliklerinin yapılması öngörülmektedir. İkili ilişkilerimizden bağımsız olarak söz konusu ülkelerde öngörülen etkinliklerin amacı, hain darbe girişimi karşısında demokrasiye sahip çıkılması ve bu uğurda şehit düşenleri, gazi olanları Avrupa'daki vatandaşlarımızla birlikte anmak ve unutturmamaktadır. Hollanda tarafından yapılan beyan, bu ülkede demokrasi anlayışını göstermesi açısından ibret vericidir.”

ÖNCEKİ HABER

Gözaltına alınan 7 IŞİD şüphelisinden 5'i serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Hastane tuvaletinde doğuma soruşturma izni yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...