06 Temmuz 2017 17:29

İzmir’de adalet nöbetinde işçiler hakları için adalet istedi

Adalet Nöbeti'nin 6. Gününde işçiler örgütlenme hakkı, kıdem tazminatı ve grev hakkı için adalet istedi. 

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve binlerce CHP’linin Ankara’dan İstanbul’a başlatmış olduğu Adalet Yürüyüşüne destekler devam ediyor. İzmir'de Emek ve Demokrasi Güçleri her gün farklı bir kesimin adalet çağrılarını ele aldığı Adalet Nöbetleri sürüyor. Adalet Nöbeti'nin 6. gününde nöbeti işçiler devralarak adalet taleplerini dile getirdi. 

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan kitle, “Herkes için adalet” pankartı açarak sık sık, “Yaşasın sınıf dayanışması” , “Sendika hakkımız engellenemez” sloganları attı. Adalet Nöbetine 25 gündür iş yeri önünde direnen Orkide işçileri ve işten atılan İZGAZ işçileri katıldı. 

Kitle adına ortak açıklamayı okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, siyasi iktidarın baskıcı politikalarına karşı adaletin herkesin en önemli talebi haline geldiğini söyledi. İşçi sınıfına yönelik saldırıların her geçen gün arttığını ifade eden Sarı, “Kıdem tazminatı, kiralık işçi büroları, BES, ihraçlar, esnek çalışma  hayata geçirilmek üzere AKP tarafından sürekli gündemde. Onun için adalet istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesinde atılan işçiler için, İzmirgaz'dan atılan işçiler için, Torbalı Form Mukavva ve Orkide'de direnişte olan işçiler için adalet istiyoruz. Adalet halkın ekmeği, işçinin geleceğidir” dedi.

‘İŞTEN ATILANLAR GERİ ALINSIN’

İZGAZ işçileri adına konuşan Enerji Sen Örgütlenme Uzmanı Özgür Bozkurt, sendikalı oldukları için 23 işçinin işten çıkartıldığını söyleyerek, “Daha adil bir çalışma düzeni için sendikalı olduk. İzmir Gaz yönetimi bizi açlıkla terbiye etmeye çalışıyor. Atılan arkadaşlarımız geri alınıncaya kadar mücadele edeceğiz. En çok işçilerin adalete ihtiyacı var. Adalet işçilerin geleceğidir, ekmeğidir” dedi. 

Orkide işçileri adına konuşan Serkan Yaman, kayyum atandıktan sonra sendikaya üye olduklarını ifade ederek, “Kayyum bizleri işten attı. 25 gündür fabrika önünde direnişteyiz. İşe geri alınıncaya kadar direnişimiz devam edecek. Baskılara boyun eğmeyeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Johannes Hahn: AP'nin kararına saygı duymak durumundayım  

SONRAKİ HABER

Balkondan düşen cam ustası hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...