06 Temmuz 2017 15:03

‘Bu ülkede adalet var’ diyenler önce Roboski’ye baksın!’

Roboskili ailelerin 288’inci adalet eyleminde aileler ‘Bu ülkede hukukun ve adaletin olduğunu savunanlar,önce Roboski ye bakmalılar’ dedi.

Paylaş

Roboski’de 28 Aralık 2011 de çoğunluğu çocuk 34 yurttaşın TSK savaş uçaklarıyla katledilmesinin ardından yakınlarını kaybeden ailelerce her Perşembe gerçekleştirdiği anma ve adalet talepli basın açıklamasının 288’incisi yapıldı. Aileler adına Veli Encü, “Bizler Roboski’yi devletin adaleti olarak görüyoruz. Bu ülkede hukukun ve adaletin olduğunu savunanlar,önce Roboski ye bakmalılar” diye konuştu.

‘288 HAFTADIR HİÇ KİMSE YARGI ÖNÜNE ÇIKARILMADI’

Roboski’de katliamda yakınlarını kaybeden aileler bu 288. haftada da mezarlıkta siyas yas elbiseleriyle bir araya geldi. “Roboski için adalet, adalet için failler yargılansın” yazılı pankart arkasında toplanan aileler adına Veli Encü burada bir açıklama yaptı. Encü, “34 yakınımızın savaş uçaklarıyla hunharca katledilişinden bugüne 288 hafta geçti. Bugün katliamın ardından  hala adalet yok.Roboski katliamının tarihe not düşülecek bir arka planı var. Katliamı yapıp sorumluların hiçbir hesap vermediği,çoğunluğu çocuk 34 yakınını kaybetmiş biz acılı ailelere, köyümüze artarak devam eden bir baskı uygulandığı ve Roboskîli olduğu katliamda kardeşini kaybettiği ve mecliste Milletvekili olan Ferhat Encü'nün türlü zorbalıklara ve en son tutuklanmasına varan bir süreçtir Roboski.34 yakınımızın hunharca bir zihniyet ile savaş uçakları ile katledilmesinin neredeyse bütün ayrıntıları kamuoyunun bilgisi dahilinde olmasına rağmen işlenen bu insanlık suçu mahkeme salonlarında , Ankara bürokrasi ve siyaseti sayesinde sümenaltı edilip, görmezden gelindi. Bizler Roboski’yi devletin adaleti olarak görüyoruz.2017 gündür adli ve idari olarak yetkililer sadece katliamın üzerini örtmek için çaba gösterdi.Bu ülkede hukukun ve adaletin olduğunu savunanlar,önce Roboski’ye bakmalılar” diye konuştu. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından hükümet yetkililerinin Roboski’yi aydınlatacağı söylemlerine atıf yapan Encü, “15 Temmuz  darbe girişiminden sonra hükümetin ağız birliği edip Roboski'yi aydınlatma noktasında inisiyatif alacaklarını beyan etmelerine rağmen  hiçbir ilerleme kaydedilmemiş olması işin ucunun nereye vardığını çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır. 288 haftayı geride bırakan bu katliamın takipçisi olan bizler Türkiye'de adaletin ve hukukun olmadığını savunuyoruz.Adaletsizliğe karşı adaleti,savaşa karşı barışı savunmaya devam edeceğiz” diye ekledi. (Şırnak/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Hamburg G20'ye karşı ayakta

SONRAKİ HABER

KESK Genel Kurulu yarın başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...