06 Temmuz 2017 13:58

49 kez engellenen sendika.org Guinness Rekorları'na başvurdu

BTK tarafından 49. kez sansürlenen Sendika.Org, en çok erişim engeline maruz kalan site olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurdu.

Paylaş

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 4 Temmuz’da 49. kez sansürlenen Sendika.org, en çok erişim engeline maruz kalan ve bu sansür uygulamasını en çok aşan site olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurdu.

16 yıldır habercilik yapan Sendika.org haber sitesi ilk olarak  25 Temmuz 2015’te, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) İdari Tedbir kararıyla erişime engellenmişti.

Sitede yayınlanan haberde “Anayasa’ya aykırı hileli maddelere dayanan erişim engeli uygulaması karşısında sitenin hukuki başvuruları da yanıtsız bırakıldı” denildi.

REKORUN İLK SAHİBİ DİHA’YDI

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 17 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile TİB kapatıldı ancak sansür işlemi bu KHK ile BTK eliyle sürdürüldü.

Daha önce 48 kez erişime engellenerek bu alandaki rekorun ilk sahibi olan DİHA da ajansın bir bütün olarak kapatılmasının ardından yayın hayatına son verdi.

Son erişim yasağına ilişkin Sendika.org’dan yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “Yayın hayatımızın 17. yılına hemen her gün alınan erişim engeli kararlarıyla ve son olarak büromuzun basılıp editörümüzün gözaltına alınmasıyla girdik. Ancak faşizmin tüm engelleme çabalarına, faşizme karşı mücadelenin gereğini yaparak karşılık verdik. Gerçekleri aktarmaktan, halkın haber alma hakkını savunmaktan bir an geri durmadık. Okuyucularımız için Sendika.Org’un iki yıla yaklaşan 'engelli koşu'sunu bir zaman çizelgesine dönüştürdük. Faşizmin saldırıları devam ettikçe bu koşunun süreceğini, çizelgemizin biraz daha kabaracağını biliyor; inadına #SendikaOrgSusmayacak demeye devam ediyoruz.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Bizim için önemli olan AB üst yönetiminin iradesidir’ 

SONRAKİ HABER

Adliye'de başlatılan Adalet Nöbeti 14. haftasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...