06 Temmuz 2017 13:55

‘Bizim için önemli olan AB üst yönetiminin iradesidir’ 

Başbakan Binali Yıldırım AP kararına ilişkin, 'Bizim için önemli olan AB üst yönetiminin iradesidir' dedi.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım AP kararına ilişkin, "Bizim açımızdan bu karar hükümsüzdür, geçersizdir. Türkiye'nin Avrupa Birliği konusunda duruşunda herhangi bir sapma yoktur, gayet nettir. Avrupa  Birliği-Türkiye ilişkilerinin özünü samimiyet oluşturmalıdır. Avrupa Birliği, gelecek vizyonunu belirlemeli ve Türkiye ile gerçekten birlikte yol yürüyecek mi yürümeyecek mi buna karar vermelidir. Bizim için önemli olan AB üst yönetiminin iradesidir. Türkiye'yi eleştirmek yerine kendi içlerine baksınlar. AB bir kafa karışıklığı yaşamaktadır. Bunun suretle ortadan kaldırılması ilişkilerin müspet yönde ilerlemesi şarttır. Türkiye'nin her zaman seçeneği vardır. Gidecek bir başka yolu da vardır. Alternatifsiz değildir. Diyelim ki her şey bitti. Otomatik giriş yok milletimiz karar verecek" dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da düzenlenen "Trafikte %100 Yaşam Projesi" açılış töreninde konuştu. Törenden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye kararına ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Çok önemli bir karar değil bizim açımızdan. Bilinmeyen bir şey de değil. Buna benzer kararlar geçtiğimiz aylarda da verildi. Bizim açımızdan bu karar hükümsüzdür, geçersizdir. Türkiye'nin Avrupa Birliği konusunda duruşunda herhangi bir sapma yoktur, gayet nettir. Avrupa  Birliği-Türkiye ilişkilerinin özünü samimiyet oluşturmalıdır. Avrupa Birliği, gelecek vizyonunu belirlemeli ve Türkiye ile gerçekten birlikte yol yürüyecek mi yürümeyecek mi buna karar vermelidir. 

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN AB ÜST YÖNETİMİNİN İRADESİDİR

Bizim için önemli olan AB üst yönetiminin düşüncesi, iradesidir. Bizim için o bağlayıcıdır ona göre irademizi ortaya koyarız. Ne yapacağımızı biliyoruz. AB kafa karışıklığından vazgeçsin. Darbe sonrası ilişkilerimizi yaralayan durumların üzerine çizgi çektik geleceğe bakıyoruz. AB üyeliği Türkiye'ye bir menfaat sağlarsa AB'ye iki menfaat sağlar.

DİYELİM Kİ HER ŞEY BİTTİ. OTOMOTİK GİRİŞ YOK MİLLETİMİZ KARAR VERECEK

Avrupa Birliği'nin güvenliği Türkiye'den başlar. Türkiye kendi bölgesinde kendi kendisine yeterli komşularının sorunlarına olumlu katkı sunan bir ülke AB olmadan önce de böyleydi bundan sonra da böyle olacak. Diyelim ki bütün görüşmeler yapıldı. Her şey bitti. Otomatik giriş yok milletimiz karar verecek. İşin böyle de bir boyutu var.

TÜRKİYE'NİN HER ZAMAN SEÇENEĞİ VARDIR ALTERNATİFSİZ DEĞİLDİR

AB bir kafa karışıklığı yaşamaktadır. Bunun suretle ortadan kaldırılması ilişiklerin müspet yönde ilerlemesi şarttır. Türkiye'nin her zaman seçeneği vardır. Gidecek bir başka yolu da vardır. Alternatifsiz değildir." (DHA)


 

ÖNCEKİ HABER

ABD, Kore’yi yine tehdit etti

SONRAKİ HABER

49 kez engellenen sendika.org Guinness Rekorları'na başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa