06 Temmuz 2017 12:48

Kadro istediler işten atıldılar

Çorlu'da bulunan Sio Otomotiv’de taşeron olarak çalışan Güvenlik-Sen üyesi 3 güvenlik görevlisi, kadrolu çalışmak isteyince işten atıldı. 

Paylaş

Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlü olduğu Sio Otomotiv’de DAG Güvenlik bünyesinde çalışan güvenlik görevlileri bir süre önce sosyal medyada “Taşeron düzenini yıkacağız” başlığıyla bir kampanya başlatarak DİSK’e bağlı Güvenlik-Sen’e üye oldu. Daha sonra Sio Otomotiv yönetimine kadroya alınmaları için başvuran güvenlik görevlilerinin talepleri kabul edilmediği gibi işten atıldı. Güvenlik-Sen’e üye olup atılmayan güvenlik görevlilerine ise baskı, mobbing uygulandığı iddia edildi.

Durumu protesto eden güvenlik görevlileri fabrika önünde basın açıklaması yaptı. Uluç Gavazoğlu, “İşten atılan arkadaşlarımız geri alınsın. Örgütlendiğimiz sendikayı tanıyın. Gelin taşeron uygulamasından vazgeçin. Toplu sözleşmeli ve güvenceli bir şekilde çalışalım” dedi. 

Güvenlik görevlileri, Birleşik Metal-İş dahil, DİSK’e bağlı sendikaların kendilerine destek vermemesinden yakındı. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tayland’da ‘göçmen işçilere hapis’ yasası ertelendi

SONRAKİ HABER

İsveç’te temizlik işçileri direnişte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...