06 Temmuz 2017 12:51

Tayland’da ‘göçmen işçilere hapis’ yasası ertelendi

Tayland’ın cunta yönetiminin çalışma izni olmayan işçiler ve işverenler için ağır cezalar içeren yasası protestolar sayesinde ertelendi.

Paylaş

Tayland’ın cunta yönetiminin 23 Haziran’da yürürlüğe koyduğu, çalışma izni olmayan işçiler ve işverenleri için ağır cezalar içeren yeni yasa, protestolar nedeniyle altı ay ertelendi.

Tayland Başbakanı Prayut Chan-o-cha, yeni işçi yasasının yürürlüğe girmesini 6 ay süre ile ertelediklerini ve bu süre içinde devlet kurumları ile iş birliği yaparak göçmen işçi sorununa çözüm arayacaklarını duyurdu.

Sayıları yaklaşık 2.7 milyonu bulan ve çoğu komşu ülkeler Myanmar, Kamboçya ve Laos’dan gelen göçmen işçiler, Tayland ekonomisinde büyük bir yer tutuyor. Yarısının yasa dışı çalıştığı tahmin edilen bu işçilerin çoğu ya çok düşük maaşlı işlerde ya da inşaat, çiftçilik ve balıkçılık gibi alanlardaki tehlikeli bölümlerde çalışıyor.

İŞÇİYE HAPİS PATRONA PARA CEZASI!

Söz konusu yasa, düzenli çalışma izni olmadan çalışan yabancı uyruklu işçilerin 5 yıla kadar hapis cezasına, işverenlerin de 23 bin 500 dolara kadar cezaya çarptırılmasını öngörüyor. Göçmen işçilerin aylık ortalama geliri ise 200 dolar.

Yasa nedeniyle binlerce göçmen işçinin ülkeyi aceleyle terk ettiği belirtiliyor. Taylan İşçi Hakları Grupları, 23 Haziran’dan beri Tayland’ı terk eden göçmen işçi sayısının yaklaşık 100 bin civarında olduğunu açıkladılar. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Libya’da cihatçı güçler birleşiyor mu?

SONRAKİ HABER

Kadro istediler işten atıldılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...