06 Temmuz 2017 12:39

ABD, Suriye’de kendi cihatçı örgütünü kurdu

Suriye’de, Esad hükümeti karşıtı ve ABD destekli yeni bir cihatçı örgütün kurulduğu açıklandı.

Paylaş

Suriye’de, Esad hükümeti karşıtı ve ABD destekli yeni bir cihatçı örgütün kurulduğu açıklandı. Al Masdar’ın haberine göre, Washington, Suriye ordusunun ülkedeki kontrolünü artırmasından endişeleniyor ve bu nedenle Doğu Suriye’de yeni bir örgüt oluşturdu. 

Habere göre, “Fursan el Şarkiyye” isimli silahlı grup doğrudan ABD’li askerler tarafından eğitildi, silahlarla donatıldı ve grubun başına Mahmud el Sufi getirildi. Grubun büyüklüğünün tam olarak bilinmediği belirtilirken, Badia el Şam ve Doğu Kalamun’da konuşlandığı aktarıldı. 

Al Masdar, savaşçılarının çoğu Deyrizor eyaletinden geldiği belirtilen Fursan el Şarkiyye grubun yine ABD tarafından desteklenen Ceyş Usud el Şarkiyye ve Ceyş Magavir el Turah isimli eski ÖSO gruplarından oluşturulduğunu kaydetti. 

Haberde, Deyrizor merkezli tüm ÖSO gruplarının el Kaide’nin Suriye kolu olan el Nusra cephesiyle ittifak halinde oldukları belirtildi. Buradaki el Nusra unsurlarının bazılarının IŞİD’le birleşmesinin ardından bu gruplarının bölgeden sürüldüğü ifade edildi. 

ABD’nin yeni cihatçılarının Deyrizor’da hem IŞİD’le hem Suriye ordusu güçleriyle çatışmaya gireceği de haberde yer alan bilgiler arasında. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tarım-Fındık Kurultayı çalışmaları hız kazandı

SONRAKİ HABER

‘AP raporunun hiçbir bağlayıcılığı yok aynen iade edilecek’ 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...