06 Temmuz 2017 12:37

İklim değişikliği İstanbul ve İzmir’i adeta kavuracak

'İklim Değişikliği Dünya’nın Şehirlerini Nasıl Değiştirecek?' çalışmasına göre 2100 yılında İstanbul 27,4°C, İzmir 32,2°C olacak.

Paylaş

Climate Central tarafından 5 Temmuz 2017’de yayınlanan “İklim Değişikliği Dünya’nın Şehirlerini Nasıl Değiştirecek?” adlı çalışma, eğer sera gazı emisyonları azaltılmaz ise 2100 yılında kentlerin sıcaklıklarının nasıl etkileneceğini ortaya koyuyor.
 
Çalışmaya göre “Kentler halihazırda çevrelerinden daha yüksek sıcaklıklara sahip. Kentsel ısı adası adı verilen olgu yüzünden, kentlerin sıcaklıkları yakınlarındaki kırsal alanlardan 7,8°C daha yüksek değerlere ulaşabiliyor. Bu durum iklim değişikliğinin etkileri ile birleştiğinde ile beraber kentlerde ölümcül sonuçlar doğurabilir. Şu anda dünya nüfusunun yüzde 54’ü kentlerde yaşıyor, 2050 yılında 2,5 milyar insan daha kent nüfusuna eklenecek. İklim değişikliği yüzünden kentler daha sıcak olacağından, aşırı sıcak hava olayları gibi iklim afetleri daha sık görülecek. Kentli nüfusun halk sağlığı ve kent ekonomisi tehdit altında kalacak.” 

Çalışmaya göre “2100 yılında, İstanbul’un yaz ortalama sıcaklığı 27,4°C’ye ulaşacak. Bu da İstanbul’da yazların, Kahire’deki gibi geçmesi anlamına geliyor.” İzmir’de yaz sıcaklık ortalamaları ise 32,2°C olacak!" (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'KCK Avukatlar Davası: Bu bir kumpas davasıdır

SONRAKİ HABER

Tarım-Fındık Kurultayı çalışmaları hız kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...