06 Temmuz 2017 12:27

Ege Üniversitesinde 100 liraya 100 puan

Ege Üniversitesinde öğrencilere devlet vakıflarına yapılacak 100 lira bağış karşılığında dersten geçebileceği söylendi.

Paylaş

Ege Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Başkanı Prof. Dr. Gökalp Kahraman, öğrencilere skandal bir öneride bulundu. Kahraman, Topluma Hizmet Uygulamaları dersinden kalan öğrencilere devlet vakıflarına zorunlu olarak bağış yaparak dersten geçebileceğini söyledi. Olayın haber olmasının ardından Kahraman görevinden alındı.

BAĞIŞA 100 TAM PUAN

Bölümün sitesinde yayınlanan duyuruya göre, dersten kalan öğrencilerin Mehmetçik Vakfı, 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Vakfı, Kızılay'dan birine 100 lira bağış yapmaları ve bunu kanıtlamaları karşılığında 100 not ile geçeceklerini açıklandı. Ayrıca, duyuruda Türkçe dil bilgisi kurallarına uyulmadığı da dikkat çekti. 

Açıklamada "Topluma Hizmet Uygulamaları Dersini Alanların Dikkatine Kalan öğrenciler mehmetçik vakfına veya 15 temmuz şehidleri ve gazileri vakfına veya kızılaya 100 lira bağışlayıp, tesvik ederlerse yani vesikalandırırlarsa 100 not ile geçerler. Prof. Dr. Gökalp Kahraman" deniyor. (yazım yanlışları üniversiteye aittir)

Önceki senelerde de Topluma Hizmet Uygulamaları dersinden kalan öğrenciler, fidan dikme veya kan bağışında bulunmaları koşulu ile dersi geçiriyordu.

'AKADEMİK EĞİTİM BU MUDUR?'

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Eğitim Sen İzmir 3 Nolu Üniversiteler Şubesi, üniversitenin "ver parayı geç dersi" tutumunun kabul edilemez olduğunu belirterek Ege Üniversitesi yönetimine sordu; "Ege Üniversitesi’ndeki pek çok değerli akademisyeni öğrencilerinden eden yönetim, akademiyi böyle mi şekillendirecek? Bu bulduğunuz değerlendirme sistemi dünyanın neresinde uygulanıyor? Bilmediğimiz alternatif bir değerlendirme sistemi mi? Literatürde yeri nedir? Parası olmayan öğrenci nasıl geçecek? Öğrenciler para vererek geçtikleri bir dersten ne öğrenecekler? Şayet para verip geçilebilecekse, topluma hizmet uygulamaları dersi niye var? Bu mudur sizin akademik eğitimden anladığınız?" Konuyla ilgili sorumluların açıklama yapması gerektiği ifade edilen açıklamada, "Türkiye'de akademinin içi boşaltılmaktadır. Üstelik, bu sadece akademinin değil çocuklarını iyi bir eğitim alsın diye üniversitelere gönderen tüm velilerin ve uzun vadede tüm toplumun sorunudur" denildi.

BÖLÜM BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Ege Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün resmi internet sitesinde yayımlanan, öğrencileri bazı vakıflara bağışa zorlayarak dersten geçeceklerini öneren duyuru ile ilgili Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökalp Kahraman'ın görevden alındığını, hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Rektör Prof. Dr. Dedeoğlu, "Bölüm başkanları kendi internet sitelerine bize haber vermeden duyuru koyabiliyorlar. Sonradan haberimiz oldu, ne olduğunu araştıracağız" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tillerson: Rusya’yla Suriye’yi görüşmeye hazırız 

SONRAKİ HABER

'KCK Avukatlar Davası: Bu bir kumpas davasıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...