06 Temmuz 2017 11:21

EMEP’ten G20 açıklaması: Savaş ve sömürünün zirvesine hayır

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan G20 zirvesiyle ilgili açıklamasında ‘Zirveden çıkan sömürü ve savaş planlarını kabul etmiyoruz’ dedi

Paylaş

Yeni bir G-20 Zirvesi’nin 7-8 Temmuz günleri Hamburg'da toplanacağını belirten Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan yardımcısı Şükran Doğan: “Büyük emperyalist devletler ve işbirlikçileri dünya halklarını sömürme ve halkların zenginliklerine el koyma ile ilgili aralarındaki sorunları tartışacak.

Göstermelik toplantıların dışında Suriye'deki gelişmeler, Güneydoğu Asya, Ukrayna, Katar, İran, vb. konular liderler arasında görüşülecek” dedi. 

Erdoğan'ın gündeminin ise Almanya ile ilişkiler, mülteci anlaşması, Suriye meselesi, Katar'a tecridin kaldırılması vb. konular olacağını vurgulayan Doğan şunları söyledi: “Türkiye’nin gündeminde Suriye politikaları ile bölgede süren bu egemenlik ve güç çatışmasının tarafı olmak ve özellikle son günlerde provokatif girişimler ve demeçlerin de gösterdiği gibi Afrin’e askeri müdahale ile savaşın doğrudan içine girmek yer alacaktır.” 

'EMEKÇİLER BU ZİRVEYİ PROTESTO ETMEKTEDİR'

Bu yıl 12.’si yapılan bu ve benzeri zirvelerin esas olarak işçi sınıfı, emekçiler ve dünya halklarının geleceğini teslim alacak politikaların tartışıldığı, karara bağlandığı toplantılar olduğunu ifade eden Doğan: “Emekçiler, Hamburg'da ve bütün dünyada bu zirveyi protesto etmektedir.

Zirvede buluşanlar dünya ikliminin değişmesine neden olan çarpık sanayileşmenin, savaşların, göçlerin, açlığın, yoksulluğun sorumlusudur. Onların temsil ettiği ekonomik ve sosyal sistem, kapitalizm yok olduğunda dünya ve üzerinde yaşayanlar kurtulacaktır.

Bu zirve aracılığıyla dünya halkları aleyhine yapılacak yeni sömürü ve savaş planlarını kabul etmiyoruz” dedi.

MÜCADELE ÇAĞRISI

“Sömürü, baskı, savaş, yoksulluk ve zulümden kurtulmak için Türkiye işçi sınıfını, emekçilerini, barış ve demokrasi güçlerini Türkiye hükümetinin bölgede uygulamaya hazırlandığı askeri müdahalelere karşı durmaya, halkların kardeşliği ve dayanışmasını büyütmeye çağırıyoruz” diyen Doğan Dünya emekçilerini ve halklarını, birleşerek, dayanışmasını arttırarak emperyalizme ve kapitalizme karşı mücadeleye çağırdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tütün Fabrikası: Emeğin Mekânı sergisi

SONRAKİ HABER

Sahilin taşı tablo oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...