06 Temmuz 2017 11:01

Tütün Fabrikası: Emeğin Mekânı sergisi

Rezan Has Müzesi’nde yer alan 'Cibali Tütün Fabrikası: Emeğin Mekânı' sergisi 30 Aralık 2017'ye kadar sürecek.

Paylaş

Endüstri tarihimizin en önemli mihenk taşlarından biri olan Cibali Tütün Fabrikası’nın hikâyesinin giriş bölümü, Kadir Has Üniversitesi içinde yer alan Rezan Has Müzesi’nde anlatılıyor. Müzenin tematik sergilerine ayrılan üst salonunda ziyaretçisini ağırlayan “Cibali Tütün Fabrikası: Emeğin Mekânı” sergisi, fabrikanın yaklaşık 100 yıllık yaşanmışlığına kapı araladı. Sergi, 30 Aralık 2017 tarihine kadar açık kalacak.

2600 ESERLİK KOLEKSİYON

Rezan Has Müzesi Cibali Tütün Fabrikası’na ait yaklaşık 2600 eserlik koleksiyona dair düzenlediği uzun soluklu projenin ikinci ayağı olan bu sergi ile böylece eserleri ilk kez sergiliyor ve koleksiyona ufak bir kapı aralıyor.

Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemleri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin endüstriyel, ekonomik, siyasal, sosyo-kültürel tarihine tanıklık etme olanağı sunan bu koleksiyon, Cibali Tütün Fabrikası’nın Türkiye emek tarihindeki yerini, özellikle de kadının iş gücüne verdiği katkı ve emeği de ortaya koyuyor.

100 yılı aşkın tarihinde gerek birimleri gerek çalışanları ile ülkenin ekonomik ve toplumsal değişim sürecinde hatırı sayılır katkıları olan önemli ve dinamik bir mekânın öyküsünü aktaran bu sergi aynı zamanda, yaşadığımız kentsel dönüşüm sürecinin toplumsal hafızamızdan neleri tamamen silip, neleri kökten değiştirdiğini de bir kez daha hatırlatıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mahkeme net konuştu: Zeytinlik alanlara RES dikilemez

SONRAKİ HABER

EMEP’ten G20 açıklaması: Savaş ve sömürünün zirvesine hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...