06 Temmuz 2017 10:29

Karikatürist Galip Tekin hayatını kaybetti

Fantastik ve bilim kurgu karikatürlerinin önemli isimlerinden Galip Tekin, Arnavutköy'deki evinde hayatını kaybetti.

Paylaş

Karikatürist Galip Tekin, Arnavutköy'deki evinde ölü bulundu. Tekin'in cesedinde yapılan ilk incelemede şüpheli bir duruma rastlanmadı. Sağlık ekipleri, Tekin'in kalp krizi geçirmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. 

Karikatürist Galip Tekin, Arnavutköy'de yalnız yaşadığı dairesinde ölü bulundu. Öğle saatlerinde Tekin'in dairesinden gürültülerin gelmesi üzerine komşular durumu abla Nedret Tekin'e bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen abla, anahtarı ile kapıyı açınca yerde Galip Tekin cansız bedeni ile karşılaştı. Olay yerine  ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk incelemede Tekin'in vücudunda şüpheli bir bulguya rastlamadı. Ağır şeker hastası olan Galip Tekin'in kalp krizi geçirmiş olabileceği üzerinde duruluyor.

Galip Tekin'in cansız bedeni İstanbul Cumhuriyet Savcısı'nın ve olay yeri inceleme ekiplerinin incelemelerinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.
 

FANTASTİK VE BİLİM KURGU ÇİZERİ TEKİN

Galip Tekin fantastik ve bilim kurgu tarzdaki eserleriyle tanınıyordu.

Gırgır dergisinde yetişmiş önemli çizerlerden biri olan Galip Tekin'in Oğuz Aral döneminin Gırgır'ında, komik, fantastik ve absürt öyküler çizerek başladığı çizgi romanları, giderek daha çok bilim kurguya yaklaşmış ve mizahi olmaktan uzaklaşmıştı.

Bir dönem çizgi roman denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Galip Tekin, Gırgır'da Oğuz Aral döneminin bitmesinden sonra hemen hemen bütün mizah dergilerinde çalıştı. Çizerliğinin yanı sıra Taksim'in bir dönemki en popüler barı olan Kemancı'nın ortağı ve işletmecisi olan Galip Tekin, aynı zamanda üniversitelerde çizgi roman dersleri de veriyordu.

Sevilen bazı öyküleri Alavarza, Delik, Son Neoplan, Tursuntur olarak sayılabilir. Haftalık dergilerde devamı haftaya şeklinde uzun soluklu yayınlanan bu öyküler, 2011 senesinde albümleştirilerek yayınlanmaya başlandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB İzmir: Güvencesiz bir geleceğe mahkum ediliyoruz

SONRAKİ HABER

33 can mezarları başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...