06 Temmuz 2017 09:18

Venezuela Bağımsızlık Günü etkinlikle kutlandı

Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği, Venezuela Bağımsızlık Günü kutlamaları kapsamında Simon Bolivar Parkı’nda bir etkinlik düzenledi.

Paylaş

Venezuela Bağımsızlık Günü kutlamaları kapsamında Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği tarafından etkinlik düzenlendi. Simon Bolivar Parkı’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Venezuela Bolivar Büyük Elçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, 30 Temmuz'da ülkelerinde gerçekleşecek Kurucu Meclis seçimlerine değinerek, “Bugünlerde Vatanımızın kesin özgürlük ve bağımsızlığı adına ikinci Kurtuluş Savaşımızı veriyoruz” dedi.

19. yüzyıl başlarında Güney Amerika halklarının İspanya sömürgesine karşı bağımsızlık mücadelesinin simge ismi, “Büyük Kurtarıcı” diye anılan Simon Bolivar, bağımsızlığına kavuşan ülkelerin birleşmesini göremeden 17 Aralık 1930 tarihinde tüberküloz nedeniyle hayatını kaybetti.

Venezuela Bolivar Büyük Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği, Emperyalist Tehdit Karşısında Venezuela'nın Bağımsızlığına Sahip Çıkma Ve Dayanışma Günü'nde Ankara'da bulunan Simon Bolivar Parkı'ndaki lider Bolivar'ın heykeli önünde etkinlik düzenledi. Etkinlikte konuşan Venezuella Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, İspanyol sömürgesine karşı başlatılan ayaklanmanın 206. yıl dönümünde olduklarını belirterek, Venezuella'da yaşanan sürece değindi. Bracho Reyes, "Bugünlerde Vatanımızın kesin özgürlük ve bağımsızlığı adına ikinci Kurtuluş Savaşımızı veriyoruz. Bu savaşımızda en değerli yoldaşlarımız inancımız, sağlam irademiz, sosyal adalet çağrımız, Venezuela, Latin Amerika ve Karayip halkları ve bütün dünya halklarıdır; çünkü biz anti emperyalist mücadelenin umuduyuz.”

Bracho Reyes,  Venezuela'da 30 Temmuz'da yapılacak Kurucu Meclis seçimlerine değinerek, “Halkımız 30 Temmuz’da bir başka tarihi ana öncülük edecektir. Ulusal Kurucu Meclis Kazanacak! Radikalleşen katılımcı demokrasi kazanacak! Ve bizler de bu zaferimizi, yoldaşımız ve işçi Devlet Başkanımız Nicolas Maduro’nun yanında, Komutan Hugo Chavez’in bizlere öğrettiği gibi büyük bir neşe ve büyük bir katılımla kutlayacağız” dedi.

Etkinlikte Türkiye'de kurulan Venezuela Dayanışma Komitesi de açıklama yaptı. Komite açıklamasında, bugünlerde ABD'nin ülkeyi karıştırmaya çalıştığı ifade edilerek, “Paramiliter güçler ülkeyi kaosa sürüklemektedir Venezuela halkı bu saldırıları boşa çıkarmaktadır. Onların insanın insani kul olmadığı yaşam mücadelesi bize örnek olmaktadır. Örgütlü halkı hiçbir kuvvet yenemez” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arjantinli iş hukuku avukatlarından Macri’ye tepki

SONRAKİ HABER

AP, 'Türkiye ile müzakereler askıya alınsın' raporunu onadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...