06 Temmuz 2017 09:16

Arjantinli iş hukuku avukatlarından Macri’ye tepki

Arjantin’de sendikalar, Devlet Başkanı Macri’nin neoliberal saldırılarına karşı işçi haklarını korumak için birlikte mücadele edeceklerini duyurdu.

Paylaş

Göreve gelmesinin ardından on binlerce kamu çalışanını işten atan, işçi haklarını tırpanlayan düzenlemeleri hayata getiren Macri’ye ülke çapında kitlesel grevler yapılmıştı. Macri son olarak da işçi hakları için açılan davaları ‘mafya davaları’ olarak nitelendirdi.

SENDİKADAN GREV ÇAĞRISI

Telesur’un haberine göre, işçi davalarını ‘mafya davaları’ olarak nitelendiren Macri’ye karşı sendikalar harekete geçti. İş Hukuku Avukatları Derneği ve sendika liderlerinden tepki yağarken, Arjantin İşçi Merkezi (CTA) Genel Sekreteri Pablo Micheli, dayanışmanın göstergesi olarak genel greve gidilmesi için çağrısı yaptı.

Buenos Aires’te dün düzenlenen gösteride konuşan Micheli ‘işçilere yönelik acımasız bir saldırı’ olarak nitelendirdiği duruma son vermek için mücadele etmenin gerekliliğini vurguladı. Michel, Macri hükümetin bazı politikalarının askeri diktatörlük dönemi politikaları ile benzerlik gösterdiğinin altını çizdi.

İş Hukuku Avukatları Derneği Başkanı Matias Cremonte de üyelerinin “hukukçulara saldırma bahanesi ile aslında işçi haklarına saldıran bu sert saldırıya karşı direneceklerini” söyledi.

50 örgütün katılımı ile gerçekleşen gösteride konuşan Cremente, Macri’nin neoliberal politikalarına direneceklerini ve toplumsal gösterilerin ‘suç’ olarak nitelendirilmesini reddettiklerini açıkladı.

ÖĞRETMENLER DE GREVE GİDİYOR

Öte yandan Arjantin’deki öğretmenler ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için harekete geçeceklerini açıkladı.

Eğitim İşçileri Sendikası Başkanı Eduardo Lopez eğer hükümet maaşlar için görüşmeleri başlatmazsa greve gideceklerini söyledi. Binlerce öğretmen 14 Mayıs’da gerçekleşen 24 saatlik büyük protestoda sokaklara dökülmüştü.

Gösteriler, eğitimde ki kesintileri, ücretlerdeki düşüşleri ve okulların Mart’ta kapanmaya başlamasını eleştirmek için düzenlenmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gezi Parkı için kurulan dernek Park için taraf olamazmış

SONRAKİ HABER

Venezuela Bağımsızlık Günü etkinlikle kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...