06 Temmuz 2017 07:54

Bandırma’da bir Roman havası: Drom

Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği, Roman dilinde 'Yol' anlamına gelen 'Drom' adlı projeyi hayata geçirdi.

Paylaş

Bandırma’da, 2011 yılında faaliyete geçen Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği, bölgede yaşayan gençleri, kültür ve sanatla buluşturabilmek için yeni bir proje daha hayata geçirdi. Roman dilinde “Yol” anlamına gelen “Drom” adlı proje ile birlikte Roman ve diğer kültürlere ait birçok kişi bir araya geldi ve Romanlar üzerine oluşmuş önyargıları kırmak için harekete geçti.

DANS TİYATROSU

Belgesel niteliğinde bir dans tiyatrosu olarak kurgulanan gösteride, Romanların Hindistan’dan başlayan yolculuğu, geleneksel, modern ve teatral biçimlerle seyircilere aktarılıyor. Cezayir Romanı Tony Gatlif’in yönetmenliğini yaptığı “Latcho Drom” filminden esinlenilerek yapımına başlanan oyun; Türkiye, Hindistan, İspanya, Arap ülkeleri ve Balkanlar’da yaşayan Romanların kültür ve tarihlerinden kesitler sunarak, Roman halkları ile diğer halkların kaynaşmasına bir katkı sunmayı amaçlıyor.

Rejisörlüğünü, uzun yıllar Almanya’da sosyal pedagogluk yapmış olan Alev Şengönül’ün üstlendiği oyunun ilk gösterimi, yarın saat 20:00’da, Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi gerçekleştirilecek. Bandırma Belediyesi’nin katkılarıyla sahnelenecek olan “Drom”, daha sonra Türkiye turnesine çıkmayı hedefliyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP, 9 Temmuz'daki Adalet Mitingi'ne çağrı yaptı

SONRAKİ HABER

Danıştay, Cerattepe'de halka rağmen madenciliğe olur verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...