06 Temmuz 2017 06:05

Yeni Şafak yazarı Karaman: Eşcinsellere hoşgörülü bakamayız

Yandaş Yeni Şafak gazetesinin yazarlarından Hayrettin Karaman, 'eşcinsellere ve ateistlere kötü bakış'ın bir hak olduğunu yazdı.

Paylaş

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, son günlerde sık sık “eşcinsellik” üzerine yazılar kaleme alıyor. Karaman bu kez de, “Eşcinsellere kötü bakış yaygındır; ancak bu hem bir vakıadır, hem de bir haktır.” dedi.

Karaman’ın yazısının 'asıl konumuza gelelim' şeklinde verdiği kısmı şöyle:

“Türkiye toplumunda evet ate ve ateistler ile eşcinsellere kötü bakış yaygındır; ancak bu hem bir vakıadır, hem de bir haktır.

İnsan haklarına dayalı demokrasilerde bir kimsenin ate ve eşcinsel olma ve bu oluşları savunma hakları varsa, böyle olmayanların da kendi değerlerine dayalı olarak ateistlere ve eşcinsellere “kötü bakma” hakları, hatta Müslüman iseler vazifeleri vardır. Bunlara kötü bakanlar davranışlarını hukuk çerçevesi içinde tuttukları sürece kınanamazlar ve kimsenin bu “kötü bakmayı” yok etmek için baskı yapma hakkı yoktur. Baskı yapmak şöyle dursun sosyo-kültürel tedbirler alarak insanların -inanca ve ahlaka dayalı- bakışlarını değiştirmeye çalışmak bile inanç ve düşünce özgürlüğüne aykırıdır.

Evet, bir Müslüman ateiste ve eşcinsele kötü bakar, Allah’ı inkar etmenin ve cinsel sapıklığın kötü olduğuna inanır, böyle düşünür, bu inanç ve düşüncesini savunur, çocuklarını da bu anlayış içinde eğitir. Bütün bunlar da demokrasinin ve laikliğin koruması altında olmalıdır.

Laik devlet Müslümanın elini ve dilini bağlayabilir, ama kalbini (bakışını, kanaatini) bağlayamaz, Müslüman en azından düşünce, kanaat ve değerlendirme olarak “kötüye kötü bakmaya” devam eder.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çanakkale'de tarihi top mermisi patladı: 1 ölü

SONRAKİ HABER

EP lawmakers voted to freeze in Turkey accession talks

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...