05 Temmuz 2017 17:51

Kurtulmuş: Sınırdaki önlemler savaş ilanı değil

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sınırdaki askeri önlemlerin savaş ilanı olmadığını, ancak Afrin'den füze atanlara sessiz kalmayacaklarını söyledi

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sınırdaki askeri önlemlerin savaş ilanı olmadığını, ancak Afrin'den füze atanlara sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinden gelebilecek tehlikelere karşı hazırlık yaptığını ancak bu hazırlıkların savaş ilanı olmadığını söyledi. Reuters haber ajansına konuşan Kurtulmuş bununla birlikte, Türkiye'nin Afrin'den füze atanlara sessiz kalmayacağını belirtti.

Suriyeli Kürtlerin Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı gücü YPG’nin Komutanı Sipan Hemo, Türk ordusunun Suriye'nin kuzeybatısındaki Azez-Cerablus hattı yakınlarında konuşlandırılmasının bir çeşit "savaş ilanı" olduğunu öne sürmüştü. Hemo, bu tarz askeri faaliyetlerin büyük bir çatışma riskini beraberinde getirdiğini savunmuştu.

NE OLMUŞTU?

YPG güçleri ABD'nin desteğiyle Suriye'nin Rakka kenti ve çevresinde IŞİD militanlarını yakalamak için operasyonlar düzenliyor. Geçen haftalarda Afrin bölgesinde  görevli Türk ve Özgür Suriye Ordusu askerleri ile YPG arasında tansiyon yükselmişti.

Türk ordusu, Ağustos 2016'da başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında güneyde El Bab'a kadar ilerlemiş ve Özgür Suriye Ordusu'na destek amaçlı olarak Suriye'nin kuzeyinde asker konuşlandırmıştı.

YPG'nin Türkiye'ye güvenlik tehdidi oluşturduğunu savunan Ankara, geçtiğimiz haftalarda da Halep'in kuzeyine takviye kuvvet göndermişti.(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İşten atılan DİAM işçilerine uluslararası destek

SONRAKİ HABER

Hamburg'ta G20 sırasında spontane gösteriler yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...