05 Temmuz 2017 16:45

İzmir'de Adalet Nöbeti bugün çevre için tutuldu

İzmir'de devam eden Adalet Nöbeti'nin 5. gününde, OHAL'in çevre ve doğa alanında adaletsizliği de arttırdığı belirtilerek mücadele çağrısı yapıldı.

Paylaş

İzmir'de devam eden Adalet Nöbeti'nin 5. gününde, OHAL'in çevre ve doğa alanında adaletsizliği de artırdığı belirtilerek sağlıklı çevrede yaşam için mücadele çağrısı yapıldı.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve binlerce CHP'linin Ankara'dan başlatmış olduğu Adalet Nöbeti, İstanbul'a doğru yaklaşırken, ülke genelinde adalet talepleri de artarak devam ediyor. İzmir'de de emek ve demokrasi güçlerinin her gün farklı bir kesimin adalet çağrılarını ele aldığı Adalet Nöbeti de sürüyor.
 
Adalet Nöbeti'nin 5'inci gününün konusu doğanın ve çevrenin ranta açılması idi. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'nin önündeki nöbette 'Ekmek Barış Adalet' ,'Toprağıma, Suyuma, Ormanıma Dokunma' ve 'Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek' sloganları atılırken açıklama esnasında 'Nükleersiz Gelecek İçin Adalet', 'Temiz Hava Hakkı için Adalet', 'Kozak Yaylası İçin Adalet' ve 'İzmir'in Suyu Efemçukuru İçin Adalet' yazılı dövizler açıldı
 
Basın metnini okuyan EGEÇEP Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Ali Osman Karababa, yargının bağımsız olmaması ve sürekli hale gelen OHAL rejiminin çevre ve doğa hakları konusunda adaletsizliği arttırdığını vurguladı. İzmir'de Bergama Ovacık Altın Madeni, Körfez Geçiş Projesi, termik santraller ve Efemçukuru Altın Madeni gibi doğa katliamlarını hatırlatan Karababa yaşam alanlarının tehlike altında olduğunu altını çizdi.

SAĞLIKLI ÇEVRE İÇİN MÜCADELE ÇAĞRISI

Ekolojik krizi aşabilmesi çevre ve doğa hakkı için adalet gerektiğini de belirten Karababa "Bu yüzden herkes için her alanda talebine EGEÇEP olarak biz de katılıyoruz. Sağlıklı çevrede yaşam  hakkının sağlanması için çaba harcayan tüm yaşam savunucularını adalet talebini yükseltmeye çağırıyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Somalı aileler: Adalet arayışımız sonuna kadar sürecek

SONRAKİ HABER

Suudi Arabistan: Türkiye'nin tarafsız kalmasını umuyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...