05 Temmuz 2017 16:14

Musa Anter Gazetecilik Ödülleri için başvurular başladı

Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri için başvurular başladı.

Paylaş

Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri için başvurular başladı. Bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan yarışmada ödüller, Özgürlükçü Demokrasi gazetesi tarafından verilecek.

1993 yılından itibaren yapılan yarışma, “Fotoğraf (haber fotoğrafı)”, “Karikatür” ve Gurbetelli Ersöz anısına, “Kadın Haberciliği” olmak üzere beş ayrı dalda ödüller verilecek. Ödül tutarları, her dal için 5.000 TL olacak. Her katılımcı sadece bir daldan ve sadece bir eser ile yarışmaya katılabilecek. Değerlendirme, yarışmaya doğrudan gönderilen çalışmaların yanı sıra, ön eleme kurullarının seçici kurullara önerileri de dikkate alınarak yapılacak. 

Yarışmaya katılım başvuru son tarihi 10 Eylül 2017, seçilen eserlerin açıklanma tarihi 18 Eylül 2017’de olacak. 

KATILIM KOŞULLARI

Yarışmaya seçici kurul üyeleri (jüri olduğu yıl) ile Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanları başvuru yapamayacak. Yarışmaya katılan eserlerin daha önce yayımlanmamış ya da 10 Eylül 2016 tarihinden sonra yayımlanmış olması gerekiyor. Katılımcı, daha önce ya da bu yarışma ile eşzamanlı yapılan herhangi bir yarışmada ödül, mansiyon ve sergileme almamış eserleriyle katılabilecek. 

TEKNİK ŞARTNAME

Türkçe Haber, Kürtçe Haber ve Kadın Haberciliği Dalları: Katılımcılar, politika, ekonomi, ekoloji, eğitim, sağlık, toplum yasam, kültür sanat ve spor gibi kategorilerde haber değeri taşıyan çalışmalarla yarışmaya başvurabilirler. Haberlerin beş nüsha olarak gönderilmesi gerekiyor. Fotoğraf için başvuru yapacaklar ise kısa kenar minimum 2000 piksel, JPG formatında, 300 DPI çözünürlükte ve 12 sıkıştırma kalitesiyle başvurularını yapabilirler. 

Karikatür için başvuru yapmak isteyenler ise, karikatür boyutları en az A4 (21 cm × 29,7 cm) en fazla A3 (29,7 cm x 42 cm) olmalı ve herhangi bir zemine yapıştırmaması gerekiyor. 

YARIŞMANIN JÜRİ ÜYELERİ 

Yarışmanın jüri üyeleri ise şöyle; Türkçe Haber Jürisi :Ayşe Yıldırım, Fatih Polat, Faruk Eren, İbrahim Varlı, Hüseyin Aykol. Kürtçe Haber Jürisi: Fehim Işık, Gülistan İke, Hatice Kamer, Semiha Alankuş, Ertuş Bozkurt. Kadın Haberciliği Jürisi: Ayşe Düzkan, Burcu Karakaş, Mehveş Evin, Mekiye Görenç, Pınar Ural. Fotoğraf Dalı Jürisi: Bülent Kılıç, Mustafa Seven, Nazmi Belge, Ramazan Öztürk, Sebati Karakurt. Karikatür Dalı Jürisi: Gülay Batur, Halil İncesu, Rıdvan Bağış, Sefer Selvi Doğan Güzel. 

Yarışmacılar eserlerini  ve Kâtip Mustafa Çelebi Mahallesi Çukurluçesme Sokak 6/4 Beyoğlu, İstanbul adresine gönderebilirler. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Kişisel mail nasıl devlet sırrı oluyor?'

SONRAKİ HABER

Somalı aileler: Adalet arayışımız sonuna kadar sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...