05 Temmuz 2017 15:48

YPG: Türkiye'nin hazırlıkları 'savaş ilanı'

YPG Komutanı Sipan Hemo, Türk ordusunun Azez-Cerablus hattı yakınlarında konuşlandırılmasının ‘savaş ilanı’ olduğunu söyledi

Paylaş

YPG Komutanı Sipan Hemo, Türk ordusunun ülkenin kuzeybatısındaki Azez-Cerablus hattı yakınlarında konuşlandırılmasının "savaş ilanı" olduğunu söyledi. Hemo, bu tarz askeri faaliyetlerin büyük bir çatışma riskini beraberinde getirdiğini söyledi.

Reuters haber ajansına konuşan Hemo, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye ile çatışma yaşanmasını bekleyip beklemediği sorusuna, "Türklerin hazırlığı savaş ilanı seviyesine ulaştı ve önümüzdeki günlerde gerçekten çatışmalar yaşanmasına neden olabilir" yanıtını verdi.
Hemo, "Bu potansiyel saldırı ihtimaline karşı kayıtsız kalmayacağız" dedi.

Türk ordusu, Ağustos 2016'da başlattığı Fırat Kalkanı Herakatı'nda güneyde El Bab'a kadar ilerlemiş ve bu operasyonu tamamlamasının ardından Suriye'nin kuzeyinde Özgür Suriye Ordusu'na destek amaçlı asker konuşlandırmıştı.

YPG'nin Türkiye'ye güvenlik tehdidi oluşturduğunu savunan Ankara, geçtiğimiz haftalarda da Halep'in kuzeyine takviye kuvvet göndermişti.

BAKAN IŞIK 'GEREKİRSE OPERASYONDAN ÇEKİNMEYİZ' DEMİŞTİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Salı günkü açıklamasında Türkiye'nin gerek gördüğü takdirde Halep'in kuzeyinde Afrin bölgesinde operasyon yapmaktan çekinmeyeceğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Rakka’ya ağır silah sevkiyatı sürüyor

SONRAKİ HABER

Kadın tarım işçilerini taşıyan araç takla attı: 2 işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...