05 Temmuz 2017 15:19

‘İşimizi geri istiyoruz’ eylemine engelleme

Yüksel Caddesinde 239 gün önce başlayan “işimizi geri istiyoruz” eyleminde basın açıklaması yapmak isteyen emekçileri polis engelledi. 

Paylaş

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemleri 119’uncu günde devam ederken, Yüksel Caddesinde 239 gün önce başlayan “işimizi geri istiyoruz” eyleminde basın açıklaması yapmak isteyen emekçileri polis engelledi. 

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 119’uncu güne girerken, hem onlara destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine geri dönmek isteyen kamu emekçileri Acun Karadağ, Veli Saçılık, Erdoğan Canpolat ve destekçileri basın açıklaması yapmak için Karanfil Sokakta toplandı. Yüksel Caddesinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen emekçileri polis, kalkanları ile kapattığı Karanfil Sokak’tan Yüksel Caddesine geçmelerine izin vermedi. Karanfil Sokakta basın açıklaması yapmak isteyen eylemciler “Nuriye Semih’in açlık grevi 119. Gününde, Nuriye Semih işe geri alınsın” yazılı pankart açtı. Eylemciler basın açıklamasına başladığı anda müdahale eden polis, emekçileri yaka paça Meşrutiyet Caddesine kadar sürükledi. 

'ANKARA VALİLİĞİ YANILIYOR'

Karanfil Sokak ile Meşrutiyet Caddesinin köşesinden, Konur Sokak ile Meşrutiyet Caddesinin köşesine kadar yürüyen eylemciler burada kısa bir açıklama yaptı. Grup adına konuşan Acun Karadağ “Biz burada 239 gündür eylem yapıyoruz, Ankara Valiliği aldığı karar ile bizim eylemlerimizden vaz geçeceğimizi sanıyorsa yanılıyorlar. Tek bir şekilde bu eylemler biter o da Nuriye ve Semih işe geri alınır ve işlerimiz bize geri verilirse buradaki eylemler biter” dedi. 

Açıklamanın ardında sloganlar atan eylemciler dağıldı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de ABD'ye olumsuz bakış 3 yılda yüzde 28 arttı

SONRAKİ HABER

Bahçeli: Bir adalet arayışı değil, bir nifak amacı vardır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa