05 Temmuz 2017 13:49

Özel güvenlik Nazife öğretmeni darbetti 

MEB önünde 'Nuriye, Semih işe geri alınsın' eylemi gerçekleştiren Öğretmen Nazife Onay, özel güvenlikçiler tarafından boğazı sıkılarak darp edildi.

Paylaş

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile birlikte yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen Öğretmen Nazife Onay, Milli Eğitim Bakanlığı binası önünde “Nuriye, Semih işe geri alınsın” döviziyle eylem yapmak istedi, özel güvenlikçe darp edildi, ardından gözaltına alındı.

Açlık grevinin 119. gününde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işe geri alınması talebiyle eylem yapan Öğretmen Nazife Onay, Milli Eğitim Bakanlığı binası önündeki özel güvenlik görevlilerince darp edildi.

Özel güvenlik görevlisi, slogan atmak isteyen Onay’ın önce boğazına bastırdı, sonra başını geriye itti ve boğazını sıktı. Bakanlık önündeki polis ise Onay ile eylemine destek olmak isteyen Nazan Bozkurt’u gözaltına aldı.

 

Olağanüstü Hal kapsamındaki 686 sayılı Kanun Hükümde Kararname (KHK) ile öğretmenlik yaptığı Çağlayan Zuhal Ortaokulu’ndan ihraç edilen Nazife Onay, İstanbul, Şişli’deki Cevahir AVM önünde "İşimi geri istiyorum" eylemi yapıyordu. Onay burada da birçok kez darp edilerek gözaltına alınmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kapadokya’da peri bacalarına jandarma karakolu

SONRAKİ HABER

Caferi: Türkiye, yeni Astana anlaşmasını bloke etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...