05 Temmuz 2017 13:26

Çay Kanun Tasarısı niçin saklanıyor?

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Çay Kanun Taslağı’nın kamuoyundan ve milletvekillerinden saklanmasına tepki gösterdi. 

Paylaş

Derya DURSUN
İstanbul

Çay üreticilerinin uzun süredir merakla beklediği Çay Kanun Tasarısı’ndaki belirsizlikler devam ediyor. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’nun soru önergelerine verilen değişik yanıtlar ise belirsizliği ve kuşkuları büyütüyor. Bekaroğlu’nun tasarının kamuoyuna açıklanmasıyla ilgili şubat ayında verdiği soru önergesine, tasarının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanarak, Başbakanlığa gönderildiği yanıtı verildi. Bunun üzerine mayıs ayında tasarının bir kopyasının kendisine verilmesi için bakanlığa bilgi edinme başvurusunda bulunan Bekaroğlu’na haziran ayında taslakla ilgili çalışmaların devam ettiği bu nedenle kopya verilemeyeceği yanıtı verildi. Bu cevaba rağmen çeşitli basın yayın organında tasarının Başbakanlığa gönderildiğine dair haberler yer aldı. 

Yaşananların ve açıklamaların tasarı konusundaki kafa karışıklığını daha da derinleştirdiğine dikkat çeken Bekaroğlu, “Bu çelişkili açıklamalar, başta konuyu endişe ile bekleyen çay müstahsiline hakaret değil midir? Bu tutarsız açıklamalar devlet ciddiyetine aykırı değil midir? Ayrıca devleti ve bu konuda açıklama yapan yetkilileri küçük düşürmemekte midir?” sorularını sordu. 

Bunun yanında ÇAYKUR’un Varlık Fonu’na devredilmesinden sonra Çay Kanun Taslağı’nın çay sezonuna yetiştirileceği, referandumdan sonra TBMM Gündemine alınacağı açıklamalarının bir anda kesildiğine de dikkat çeken Bekaroğlu, “Çay üretiminin geleceği ve müstahsilin refahı için çay sektörü ile ilgili yapılacakların acilen en açık haliyle kamuoyuna tutarlı bir şekilde açıklanmalıdır. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyor, ortaya çıkan belirsizliğin bir an önce aydınlatılmasını talep ediyoruz” açıklamasında bulundu. 

ÖNCEKİ HABER

Candan Yüceer: Laik eğitimin son kırıntıları da yok ediliyor

SONRAKİ HABER

Alacaklısı Hac'da hesap sordu, ‘Paralel yapı yüzünden’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...