05 Temmuz 2017 13:07

Samsun’da SYKP İl Eş Başkanı’na saldırı kınandı

Samsun’da saldırıya uğrayan SYKP İl Eş Başkanı İlhan Küre Siyasi parti ve kitle örgütlerinin katılımıyla açıklama yaptı.

Paylaş

Samsun’da saldırıya uğrayan SYKP İl Eş Başkanı İlhan Küre Parti il binasında, siyasi parti ve kitle örgütlerinin katılımıyla bir basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadı. 

Karadeniz ve özellikle de Samsun uzun bir zamandır  sivil ve paramiliter kontra güçlerinin seçmiş olduğu özel bir bölge olduğu belirtilen açıklamada “Burada her türlü provakasyon senaryolarının denendiği ancak bölgenin devrimci ve ilerici güçlerinin bu senaryoları boşa çıkardığı bir süreç yaşadı, yaşıyor. Bölgenin sosyolojik ve demografik yapısı dikkate alınarak kurgulanan bu senaryoların temelini ise halklararası düşmanlık ve öfke yaratmak oluşturuyor. HDP milletvekillerine yapılan saldırılar ve linç girişimleri; barış isteyen aktivistlere yapılan saldırılar, mevsimlik tarım işçileri ve inşaatlarda çalışan kürt kökenli vatandaşlarımıza yapılanların arka planında hep bu güçler var” denildi.

Geçtiğimiz günlerde SYKP İl Eş Başkanı ve HDP Milletvekili Adayı İlhan Cüre’ye yapılan saldırının ilk olmadığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi: “Yapılan saldırının detaylarına girecek değiliz; ancak yapılan bu saldırının iki önemli özelliği ortaya çıkıyor: Birincisi referandum öncesi yapılan saldırılar genellikle MHP ile organik bağlantısı olmayan, farklı sivil faşist güçler ( atsızlar grubu vs ) tarafından gerçekleştiriliyordu. Bu son saldırı doğrudan MHP nin kontrolünde olan Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. Saldırının ikinci özelliğini ise doğrudan yaşam alanlarımıza kitlesel yapılan bir saldırı oluşturuyor. Kuşkusuz daha önceleri parti binalarımıza, derneklerimize saldırılar gerçekleştiriliyordu ama ilk kez parti üyelerimizin, diğer devrimcilerin ve dostlarımızın bulunduğu ortak yaşam alanımıza saldırıldı.
Samsun Ülkü Ocakları Başkanı’nın açıklamasından da anlaşılacağı gibi bu saldırıların devamı gelecek. 

Kuşkusuz bizler tüm tehditlere ve provakasyonlara boyun eğmeyeceğiz. Bu zamana kadar olduğu bundan sonra da mücadelemizi daha bir azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz.
Ancak bilinmelidir ki; ‘ adalet yürüyüşü ‘ ile başlayan yeni süreç; hak ve adalet arayan toplumun muhalif güçlerini bir araya getirmiş, tüm demokrasi güçlerini bu faşist gidişata ‘ dur ‘ demek için umut verici bir hale gelmiştir. Adalet arayanlara ve yürüyüşüne karşı MHP li ülkücüleri kullanarak saldırmaları bizleri hiç şaşırtmayacaktır.

Bizler; bu yürüyüşü daha da büyüterek ancak faşist saldırıları boşa çıkarabiliriz ve çıkarmalıyız da..

MHP ile fiilen koalisyon kurmuş olan AKP diktatörlüğüne karşı tüm demokrasi güçleri ile; başta Karadeniz olmak üzere Samsun halkı ile gerici faşist saldırılara karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha belirtiriz.” (Samsun/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kadına saldırıda yine aynı bahane: Kıskançlık krizine girdim

SONRAKİ HABER

Candan Yüceer: Laik eğitimin son kırıntıları da yok ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...