05 Temmuz 2017 12:24

'Evdeki kardeşlerimi düşününce sıcağa katlanıyorum'

Sıcaklığın 50 derece üstünde hissedildiği Silopi'de inşaat işçileri akşama kadar güneş altında çalışmak zorunda kalıyor.

Paylaş

Hava sıcaklığının 50 derecenin üstünde hissedildiği Silopi’de inşaat işçileri geçimlerini sağlamak için sabahtan akşama kadar kavurucu sıcaklar altında çalışmak zorunda kalıyor. Yurttaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmadığı ve evlerindeki klimaların altında vakit geçirdiği kentte, bunaltıcı havaya en çok maruz kalanlar ise inşaatlarda çalışan işçiler.

 {{325468}}

Kullandıkları çekiçler ile kentteki sessizliği bozan işçiler, kavurucu sıcaklardan korunmak için şapka takıp bol su tüketiyor.   

18 yaşındaki Adem Yavi babasının erken yaşta yaşamını yitirmesinden dolayı inşaatlarda çalışmaya başladığını kaydederek, “Evde bekleyen kardeşlerimi düşündüğümde sıcaklığa katlanıyorum. 6 kardeşinin geçimini sağlamak zorundayım” diye konuştu. Sokağa çıkma yasağı döneminde bir süre terk etmek zorunda kaldığı topraklarına geri dönmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Yavi, “Mağdur olmamıza rağmen geri dönüp çalışmaya başladım. İnşaat işçileri için fırsat olan yaz ayını kavurucu sıcaklara rağmen geçirmek zorundayız” ifadelerini kullandı. (Şırnak/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

AKP bu hatfa içinde iç tüzük değişikliğini vermeyi planlıyor

SONRAKİ HABER

Traktörle 2 bin kilometre yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...