05 Temmuz 2017 12:08

MİT TIR'ları iddianamesinde ABD ve Başsavcı'dan yalanlama

MİT TIR'larının durdurulmasından sonra ABD ile telefonda görüşüldüğü iddialarına ABD ve savcılıktan karşılıklı açıklamalar geldi.

Paylaş

ABD Büyükelçiliği, MİT TIR'ları iddianamesiyle ilgili herhangi bir bilgi talebinde bulunulmadığını ya da savcı tarafından temsilciliklerle iletişime geçilmediğini açıklardı. Başsavcılık ise ABD Büyükelçiliğinin bugün 15.26'da bilgi talep yazısını teslim aldığını iddia etti.

Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "MİT TIR'larının durdurulması olayları sırasında, ABD Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu'nun Fethullah Gülen'e yakın kişiler tarafından telefonla arandığına dair basında çıkan haberleri takip etmekteyiz. Basında yer alan haberlerin aksine, bu hususla ilgili olarak büyükelçilik ve başkonsolosluktan herhangi bir bilgi talebinde bulunulmamış ya da savcı tarafından bu temsilciliklerimizle iletişime geçilmemiştir" denildi.

Açıklamada, "Büyükelçilik ve başkonsolosluk, söz konusu iddiaları doğrular nitelikte hiçbir bilgiye sahip değildir. ABD Adalet Bakanlığı ve ABD'nin diğer ilgili kurumları, geçtiğimiz yıl meydana gelen darbe girişiminin araştırılması ve faillerin adalete teslim edilmesi hususunda Türk mevkidaşlarıyla yakın iletişim halinde çalışmaya devam edecektir" ifadeleri yeraldı. 

NE OLMUŞTU? 

MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin yeni bir iddianame daha hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından daha önce hazırlanan 4 iddianamenin ardından yeni şüphelilerin tespitiyle bir iddianame daha hazırlandı.

İddianamede, TIR’ların durdurulmasının ertesi günü Amerikan Başkonsolosluğu ile konuşmalarının tespit edildiği yer aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede telefon trafiğinin ABD Büyükelçiliği'ne sorulduğu bilgisi de vardı. 

YANDAŞ 'ABD ELÇİLİĞİYLE TELEFON TRAFİĞİ' DEDİ

İddianamenin hazırlanmasından sonra bugün özellikle yandaş gazeteler manşetlerine ABD'yle görüşmeleri çekti. Star gazetesi "Darbede her yol ABD'ye çıkıyor", Türkiye gazetesi "TIR'ların altından ABD çıktı", Akşam gazetesi "ABD Elçiliğine ihanet tekmili", Yeni Şafak "TIR'dan ABD çıktı" manşetlerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

SES: Güvencesizliğin kalıcı hale getirilmesi planlanıyor

SONRAKİ HABER

Yüksekdağ’ın yargılanmasına müdahale Meclis’e taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...