05 Temmuz 2017 10:53

DİSK açığa alınan akademisyenler için DEÜ Rektörlüğündeydi

Barış imzacısı 13 akademisyeni görevden uzaklaştıran DEÜ Rektörlüğüne bugün de DİSK siyah çelenk bırakarak, kararını geri çekmeye çağırdı.  

Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü tarafından Barış İçin Akademisyenler Girişimi'nin “Bu Suça Ortak Olmayacağız” metnine imza attıkları için 13 akademisyenin görevinden uzaklaştırmasına, emek ve demokrasi güçlerinin tepkileri devam ediyor. KESK ve TMMOB İl Temsilciliklerinden sonra DİSK Ege Bölge Temsilciliği de Barış İmzacısı 13 akademisyenin açığa alınmasını protesto etmek için DEÜ Rektörlüğü’ne siyah çelenk bırakarak basın açıklaması yaptı.

Rektörlük önündeki açıklamada “Rektör Simit Onurlu Yaşa”, “Adalet ve Akademi Biat Etmeyecek” sloganları atıldı.

Basın metnini okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, açığa alınan akademisyenlerin çalışmalarıyla emek ve sınıf mücadelesine yol gösterdiğini ifade ederek, “Biz, arkadaşlarımızı işlerinden, aşlarından eden bu politikayı, bu kararları, kanun hükmünde kararnameleri kabul etmiyoruz. Bu yolla Barış Akademisyenlerini biat ettireceğinize, diz çöktüreceğinize inanıyorsanız aldanıyorsunuz. Çünkü akademi asla biat etmez" dedi.

Gerici, karanlık politikalara yeterince ses çıkarılmazsa daha çok akademisyenin işine son verileceğini de belirten Sarı şunları söyledi: “DİSK olarak DEÜ Rektörlüğünün akademisyen arkadaşlarımızın açığa alınması doğrultusunda almış olduğu kararı kabul etmiyoruz, bu tavrından dolayı rektörlüğü kınıyoruz. Bunun simgesi olarak da bugün buraya bir siyah çelenk bırakıyoruz. Bunun bir üniversite için bıraktığımız ilk ve son çelenk olmasını diliyoruz.”

PROTESTOLAR DEVAM EDECEK

Açıklamanın ardından siyah çelenk rektörlük kapısına bırakıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin kararı protesto edilmeye devam edilecek. 6 Temmuz Perşembe TTB ve SES,  7 Temmuz Cuma da TİHV, rektörlük önüne siyah çelenk bırakarak kararın geri çekilmesini isteyecek. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık örgütleri: Polis içeriği bilinmeyen biber gazı atıyor

SONRAKİ HABER

Adalet Yürüyüşü’ne siyah minibüsle saldırı girişimi iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...