05 Temmuz 2017 10:35

'Hayır' bildirisi dağıtan SES üyelerinin davası görülecek

Referandum öncesi çalıştıkları hastanede 'Hayır' bildirisi dağıtan sağlık emekçileri, 7 Temmuz'da hakim karşısına çıkacak.

Paylaş

Eda AKTAŞ
İzmir

Referandum öncesi çalıştıkları hastanede 'Hayır' bildirisi dağıtan SES üyesi sağlık emekçileri hakkında dava açıldı. Davanın ilk duruşması 7 Temmuz'da görülecek.

Şaibeli bir şekilde sonuçlanan 16 Nisan Referandumu öncesinde kamu kurumlarının yöneticileri var olan gücüyle 'Evet' oyu için çalışırken, İzmir'de SES üyelerinin dağıttıkları 'Hayır' bildiri sendikal çalışma yerine suç olarak görüldü. 

15 Mart tarihinde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi  Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yemekhanesinde, SES' Genel Merkezi'nin hazırladığı 'OHAL ve KHK'larınıza 14 Mart'ta da HAYIR 16 Nisan'da da HAYIR” ile “14 Mart'ta 14 Talep! 16 Nisan'da HAYIR” başlıklı bildirileri dağıtan hastane çalışanı SES İzmir Şubesi Eş Başkanı Hülya Baran Ulaşoğlu, SES üyeleri Ahmet Ulaşoğlu, Nevin Çoban ve Seda Balkan hakkında dava açıldı.

SES üyeleri, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanununun 154/2 Maddesine Muhalefet etmekle suçlanıyor. Cumhuriyet Savcısı Emin Ekmekcioğlu tarafından hazırlanan iddianamede, sendikanın dağıttığı bildirilerin devlet kurumunda tarafsızlığı bozduğu ileri sürüldü. 

İlk duruşma 7 Temmuz saat 09:30'da İzmir Adliyesi 25. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

'ZORLA EVET MİTİNGİNE GÖTÜRDÜLER'

Konuyla ilgili görüştüğümüz SES İzmir Şubesi Eş Başkanı Hülya Baran Ulaşoğlu, iddianamede suçlandıkları tarafsızlık ilkesini değerlendirerek, "Bizim bildiri dağıtmamıza izin vermediler ama hastane personelini başhekimle birlikte zorla 'Evet' mitingine götürdüler. Biz sendikal faaliyet kapsamında çalıştığımız hastanede bildiriyi dağıttık. Aslında sendikal faaliyetler engellenip yargılanmak isteniyor. Bu tüm sendikaları ilgilendiren bir dava. Bizler gerçekten adalet istiyoruz" dedi. Öte yandan KESK İzmir Şubeler Platformu da yaptığı açıklama ile duruşmaya katılım çağrısında bulundu.

ÖNCEKİ HABER

Kiralık daireyi en çok Bahçelievler, Beylikdüzü ve Pendik’te arıyoruz

SONRAKİ HABER

ABD ve G. Kore’den gözdağı, Rusya ve Çin’den diyalog çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa