05 Temmuz 2017 07:16

300 derecede ekmek parası

Mersin'de Afrika sıcakları altında çalışan demirci ve fırıncılar, ekmek parası için 300 dereceyi aşan sıcaklığın önünde ter döküyor.

Paylaş

Nefes almanın dahi zorlaştığı Mersin'de sıcağın karşısında çalışan demirci ve fırıncılar ekmek parası için çalışmak zorunda olduklarını söylüyorlar.

Demirci 36 yaşındaki Reşit Şengöz, yüksek derecedeki ateşin başında demir döverek geçimini sağlıyor.  Ekmek parası için çalışmak zorunda olduğunu ifade eden Şengöz, "Ateş başında kışın daha kolay çalışılıyor ama yazın çok zor hale geliyor. Dışarısı 30-40 derece iken, içeride 140 derece sıcağı hissederek çalışıyoruz. Bol bol su tüketmek zorundayız. İnsanlar yolda yürüyemiyor, biz ise ateşin başında demir dövüyoruz" dedi.

Fırında pişirme ustası olan Mustafa Akgün ise, "Hava çok sıcak, çalışırken kat kat sıcak. Mesleğimi seviyorum ama yazın çok zor oluyor. Vantilatör kullanıyorum ama fayda etmiyor. Sabah erken kalkmak zorunda kalıyoruz. Çok terliyoruz, içtiğimiz suyu hemen ter olarak geri atıyoruz" diye konuştu. (Mersin/DHA) 

ÖNCEKİ HABER

Adalet Nöbeti'ndeki Mersinliler: Birlikte mücadele şart

SONRAKİ HABER

87 yaşındaki tacizci gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...