05 Temmuz 2017 07:00

Adalet Nöbeti'ndeki Mersinliler: Birlikte mücadele şart

Adalet Yürüyüşü’ne Mersin’de 'nöbet' ile destek veren yurttaşlar, 'Adaletin yeniden tesis edilmesi için herkes destek vermelidir' diye konuştu. 

Paylaş

Adalet Yürüyüşü’ne Mersin’de Adalet Nöbeti ile destek veren halk, adaletin yeniden tesis edilmesi için mücadeleye çağrı yaptı. Kozmopolit kentte nöbet eylemine gençlerin ve kadınların yoğun ilgi göstermesi dikkat çekiyor. 

‘İHRAÇLARA VE KHK’LERE DUR DEMEK İÇİN’

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, AKP hükümetinin KHK'leri ile işten atılan sağlıkçılar, emekçiler işlerine ve emeklerine tekrar kavuşmaları için bu yürüyüşe destek verilmesi gerektiğini ifade etti. Açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için geciken adaletin sağlanması için mücadeleye çağrı yapan Bozkurt, yaşananlardan ders çıkarılması gerektiğini ve birlik olunmasını diledi.

‘ADALETİN FAALİYETE GEÇMESİ GEREKİR’

AKP Hükümetinin 15 yıllık iktidarı boyunca kadına yönelik şiddetin arttığına dikkat çeken Özge Ulusoy, ülkede gerekli olan adalet için yürüyüşe herkesin destek vermesi gerektiğine söyledi. OHAL adı altında KHK’lerle yönetilmeye çalışan bir ülkede hukukun iflas ettiğini sözlerine ekleyen Ulusoy, adaletsizliğe dur deme vaktinin geldiğini ifade etti. Ulusoy, kadınların daha özgür bir şekilde yaşamaları ve daha güzel yarınlar için yürüyüşe destek vermesi gerektiğini belirtti. 

'EN ÇOK KADINLAR DESTEKLEMELİ'

Referandumda çoğalan Hayır sesini hatırlatan Özlem Keskin, aynı şekilde yürüyüşün sahiplenilmesi gerektiğini vurguladı. Hukuk, adalet ve eşitliğin hakim olduğu bir Türkiye için birlikte mücadelenin önemine işaret eden Keskin, "Adalet arayışı tüm kesimlerce sahiplenmeli" dedi. (DİHABER)

{{325462}} 

{{323597}} 

ÖNCEKİ HABER

Sıcak hava, klima satıcılarının yüzünü güldürdü

SONRAKİ HABER

300 derecede ekmek parası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...