Çocuğuna işkence yapan baba tutuklandı

Mardin’de 8 yaşındaki çocuğuna işkence yapan S.A. tutuklandı. Çocuk ise devlet korumasına alındı.

05 Temmuz 2017 06:27
Paylaş

Mardin merkeze bağlı Akıncılar köyünde 8 yaşındaki oğlu B.A.'yı evin damında bulunan yatağa ip ile bağlayan ve üzerine su dökerek urgan ipi ile döven baba, çekilen görüntülerin Jandarmaya iletilmesi sonucu gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan 72 yaşındaki baba S.A, tutuklanarak cezaevine konulurken, işkenceye uğrayan çocuk ise Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na gönderildi.

Görüntülerde, babanın çocuğunu iple bağladığı yatağın altında önce üzerine su döktüğü daha sonra elindeki urgan ipi ile defalarca çocuğun değişik yerlerine vurduğu görüldü. Görüntülerde, çocuğun ağladığı ve kendini zaman zaman dayaktan korumaya çalıştığı görülerken, bileklerinden iple bağlı olduğu yatak nedeniyle dayaktan kurtulamadı görülüyor.

Köye 4 gün önce baskın yapan Jandarma ekipleri, baba S.A'yı gözaltına alırken, çocuğu da bitkin halde buldu. Baba sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklanırken, babasından işkence gören 8 yaşındaki B.A ise, önce Mardin Devlet Hastanesine kaldırıldı. Küçük B.A. Mardin Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlilerince koruma altına alınırken, zaman zaman Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınan çocuğun, psikolog gözetiminde tutulduğu da belirtildi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Petrol işçisinden işgalli uyarı

SONRAKİ HABER

Saruhanlı'da 4.2 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...