04 Temmuz 2017 18:25

İzmir Adalet Nöbeti'nde kadınlar hakları için adalet istedi 

İzmir’de Adalet Nöbeti'nin 4. gününde kadınlar erkek egemen zihniyete karşı her alanda adalet istedi. 

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve binlerce CHP'linin Ankara'dan İstanbul'a başlatmış olduğu Adalet Yürüyüşüne destekler devam ediyor. İzmir'de Emek ve Demokrasi Güçleri her gün farklı bir kesimin adalet çağrılarını ele aldığı Adalet Nöbetleri sürüyor. Adalet Nöbeti'nin 4. gününde nöbeti kadınlar devralarak adalet taleplerini dile getirdi. 

İzmir Kadın Platformunun çağrısı ile Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar, "Herkes için adalet" pankartı açarak sık sık, "Kadın, yaşam, özgürlük" , "Karanlığa teslim olmayacağız" , "Erkek adalet değil gerçek adalet" sloganları attı. 

Kadınlar şiddet, taciz, tecavüz, emek sömürüsü, çocuk istismarı, OHAL ve KHK'lere karşı adalet taleplerini dile getirdi. Kadınlar işçiler, emekçiler, ezilen haklar, çocuklar, işten atılanlar, LGBTİ bireyleri, gazeteciler ve tutuklu bulunan siyasetçiler için adalet istediklerini söyledi.

Son 15 yılda kadına yönelik şiddetin yüzde 1400 arttığını belirten kadınlar, "OHAL süreciyle birlikte kadına ve farklı cinsel kimliklerdeki insanlara yönelik şiddet daha da arttığı için adalet istiyoruz. Taciz, tecavüz ve çocuklara yönelik cinsel istismar davalarında suçlulara yeterli cezalar verilmeyerek, suçu ve suçluyu meşrulaştırdıkları için adalet istiyoruz" dedi. 

Kadınların iş güvencesi için adalet istediklerini dile getiren kadınlar, "İstihdam büroları ile kadınlar daha az çalışacak yalanlarıyla, kadına daha az ücreti reva gören uygulamalar için adalet istiyoruz. OHAL süreci diyerek en doğal hakkımız olan, direnme hakkımızı elimizden alamayacakları için adalet istiyoruz. Eşitlik hakkımız ve kadınlar çalıştığı için işsizlik var açıklamalarıyla işimizin, elimizden alınmaya çalışılmasına karşı adalet istiyoruz" dedi.

Kadınlar adalet için her alanda mücadele etmeye devam edeceklerine vurgu yaptı. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

BM Genel Sekreter Yardımcısı: Rakka'dan 185 bin kişi kaçtı

SONRAKİ HABER

Trabzon'da zincirleme kaza: 3 ölü, 8 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa