04 Temmuz 2017 13:38

SYKP Samsun İl Eş Başkanı’na saldırı

SYKP Samsun  İl Eş Başkanı İlhan Cüre Ülkü Ocakları üyesi şahsın saldırısına uğradı.

Paylaş

SYKP Samsun  İl Eş Başkanı İlhan Cüre, dün Hakkı Bey Caddesi üzerinde yürürken karşısına çıkan Ülkü Ocakları üyesi olduğu belirtilen Furkan Turgut isimli kişinin saldırısına uğradı. Saldırıya müdahale eden polis saldırgan Furkan Turgut’ı ve yaralanan İlhan Cüre’yi Gazi Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada Cüre, yapılan müdahalenin ardından saldırganla birlikte götürüldüğü Gazi Polis Karakolu’nda saldırgandan şikayetçi oldu. 

İlhan Cüre, karakola gelen saldırganın babasının, ricası üzerine şikayetini geri çekti. Ardından arkadaşlarının bulunduğu bir kafeye giden Cüre, yaklaşık yarım saat sonra yeniden saldırıya uğradı. Furkan Turgut ve ellerinde sopalarıyla 15 arkadaşı bir anda kafede oturan İlhan Cüre ve arkadaşlarına saldırdı. İlhan Cüre ve bazı arkadaşlarını yaralayan saldırganlar camları kırıp, masa ve sandalyeleri dağıttıktan sonra uzaklaştı. Saldırıdan sonra polis ekibi geldi ve yaralananlar çağrılan ambulanslarla Gazi Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İlhan Cüre ve diğer yaralıların başlarına dikiş atıldı. Bir süre müşahade altında tutulan yaralılardan birine 5 günlük iş göremez raporu verildi. Yaralananlar polise şikayette bulundular. Polis ifadelerini aldıktan sonra yaralananlar taburcu edildi. 

Saldırıya ilişkin konuşan İlhan Cüre, saldırının doğrudan siyasi kimliğine yönelik yapılmış ırkçı, örgütlü bir saldırı olduğunu gerekli hukuksal işlemi başlatacaklarını söyledi. Aynı şahsın daha önce de defalarca kendilerine yönelik tehditler ve hakaretler ettiğini, il binasına saldırılarak camlarını kırıldığını ancak bir önlem alınmadığını söyleyen Cüre, bundan sonra olabilecek benzer saldırılarda yetkililerin sorumlu olacağını belirtti. 

Olayın ardından internet üzerinden saldırıyı destekleyen yazılar paylaşıldığı gözlendi. Kamera kayıtlarında saldırganların belli olmasına rağmen bir işlem yapılmadı. Saldırıya uğrayan kafenin sahibi Köksal Çolak da saldırganların bulunup, gerekli işlemlerin yapılmasını istedi. (Samsun/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Balıkesir’de 7 aydır tutuklu HDP’liler serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Edirne’de tarım işçilerini taşıyan araç takla attı: 7 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...