04 Temmuz 2017 12:46

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Uğur Mumcu’ tepkisi

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm Balıkesir’de Uğur Mumcu Kavşağının adının Koca Seyit olarak değiştirilmesi kararı alınmasını eleştirdi. 

Paylaş

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde AKP’li üyelerin oy çokluğu Uğur Mumcu Kavşağının adının Koca Seyit olarak değiştirilmesi kararı alınmasını eleştirdi. 

Yaptığı yazılı açıklamada “Koca Seyit Çanakkale savaşlarının simgesi, Balıkesir’in övünç kaynağı, tarihi bir kişilik, ulusal bir kahramanımızdır.  O Çanakkale’de sırtına aldığı top mermisi ile ulusumuzun emperyalizm karşısında mücadele gücünün simgesi olmuştur. Uğur Mumcu da Koca Seyit’in temsil ettiği yurtseverlik anlayışını, emperyalizm karşısında kalemi ile temsil etmiş,  bedelini, vahşi bir şekilde canı ile ödemiş, bu ülkenin aydınlık yüzüdür” ifadelerini kullanan Tüm, “İkisi de aynı yurtseverlik anlayışının temsilcisi, aynı değerlerin simgesidir. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinin, Uğur Mumcu Kavşağının adını, yeniden düzenlemeyi gerekçe göstererek, Koca Seyit olarak değiştirmesi, en başta tarihe saygısızlıktır.  Ulusal değerlerimizi Kavşaklarda tartışmaya açacak kadar küçülmektir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kutluğ Ataman imzalı ‘Aya Seyahat’ yayında

SONRAKİ HABER

Ankara takımlarının hangi statlarda oynayacağı kesinleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...