04 Temmuz 2017 12:41

Kutluğ Ataman imzalı ‘Aya Seyahat’ yayında

Türkiye’nin ilk ‘çakma’ belgesel filmi “Aya Seyahat”, Kutluğ Ataman imzasıyla yayınlandı.

Paylaş

Yönetmen Kutluğ Ataman imzalı, Türkiye’nin ‘çakma’ belgesel türündeki ilk filmi “Aya Seyahat”, WitchTV’de. Komik, tuhaf ve çarpıcı bir “çakma” belgesel olan “Aya Seyahat”, Ataman’ın filmlerini sansürsüz ve ücretsiz olarak seyircisiyle buluşturmak amacıyla kurduğu Youtube kanalı WitchTV’den izlenebilir.

Belgeselde, 1957 yılında Erzincan’ın küçük bir köyünde, bir grup arkadaş Ay’a gitmek için çalışmalar yapar ve Ay’a seyahat etmek için yola çıkarlar. Belgeselde bu arkadaş grubunun; ünlü entelektüeller, bilim adamları, toplum bilimciler, insan hakları savunucuları, eski bir casus, yemek tarihçisi ve beslenme uzmanı tarafından da değerlendirilen Ay’a gitme çalışmaları, siyah–beyaz fotoğraflarla ve köyden bir anlatıcı ile belgeleniyor.

Londra, Moskova ve İstanbul gibi önde gelen uluslararası film festivallerinde gösterilen “Aya Seyahat”, uluslararası arenada da ilgiyle karşılandı. Kısa zamanda sanat dünyasının dikkatini çeken film, uluslararası müze ve sergilerde de gösterildi.

“Aya Seyahat”in senaryosu Ataman’ın, kurgusu Ahmet Balaban’ın imzasını taşıyor. Oyuncu kadrosunda Metin Alagaş, Gözde Aran, Ahmet Aslan gibi isimlerin yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

KMO: Bonzai kullanımının temelinde toplumsal sorun yatıyor

SONRAKİ HABER

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Uğur Mumcu’ tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...