04 Temmuz 2017 11:47

Gazeteci Ömer Çelik’in tutukluluğuna itiraz edildi

KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Haber Müdürü Ömer Çelik’in tutukluluğuna itiraz edildi.

Paylaş

KHK ile kapatılan DİHA’nın Haber Müdürü Ömer Çelik’in tutukluluğuna itiraz eden Avukat Özcan Kılıç, iddianamede suç vasfının değiştiğini belirterek tahliye edilmesini istedi.

Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait mailleri haberleştirdikleri için İstanbul merkezli 25 Aralık 2016 tarihli yapılan baskınla gözaltına alınan ve 24 gün gözaltında kaldıktan sonra “Örgüt üyesi” iddiasıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Haber Müdürü Ömer Çelik’in tutukluluğuna avukatı Özcan Kılıç itiraz etti. 191 gün sonra hazırlanan ve 29. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 12 sayfalık iddianamede Çelik, “Örgüt propagandası” ve “Bilişim sistemini engelleme bozma verileri yok etme veya değiştirme” suçları ile suçlanıyor.

TAHLİYESİ TALEP EDİLDİ

Dilekçede, müvekkili Çelik hakkında verilen tutuklama kararının iddianamede suç vasfının değişerek CMK.100/3 maddesinde sayılan katalog suç kapsamında çıkmış olduğunu belirten Kılıç, “Soruşturma aşamasında belirttiğimiz olgular ve gerekçeler ile mahkemenizin vereceği tensip kararında; suç vasfının değişmiş olması, delillerin toplanmış olması, kaçma şüphesinin ve delilleri karartma- değiştirme ihtimalinin bulunmaması, müvekkilin şahsi ve mesleki konumu önüne alınarak tutuklama kararının kaldırılmasına ve müvekkilin tutuksuz yargılanmak veya adli kontrol kararı ile serbest bırakılmasına karar verilmesini vekil olarak talep ederim” dedi.

İDDİANAMEDE NE VARDI?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın maillerine ilişkin savcı, Albayrak ile ilgili haberlerin Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Albayrak şahsında hükümeti yıpratmak amaçlı yapıldığını iddia etti. Gazetecilerin mailleri Twitter’da oluşturulan bir grup aracılığıyla elde ettiklerini belirten savcı, “Şüphelilerin sosyal ve eğitim durumları göz önüne alındığında bahsi geçen hukuka aykırı yöntemlerle ele geçirilen bu verilerin bu özelliklerini bilebilecek durumda oldukları, bu nedenle de savunmalarında bahsi geçtiği üzere, bu faaliyetlerinin gazetecilik faaliyeti olarak değerlendirilemeyeceği” demesi dikkat çekti.

İddianamenin Çelik ile ilgili bölümünde ise, Çelik’in Albayrak ile ilgili mailleri Twitter’deki ortak gruptan indirdiği ve bunları haberleştirdiği belirtildi. Geri kalan delillerin tamamı ise Çelik’in Twitter paylaşımlarından oluşuyor. (İstanbul/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım: Bu adalet yürüyüşü değil bu bir gaflet yürüyüşüdür

SONRAKİ HABER

Yüksekdağ'ın tutukluluğu devam edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...