4 Temmuz 2017 11:12

Sağlık emekçileri TİS taleplerini açıkladı

KESK’e Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ağustos ayında yapılacak ve 2018-2019 yıllarını kapsayacak kamu emekçilerinin toplu sözleşmesine ilişkin taleplerini açıkladı. Sendika genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında, konuşan SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin bir önceki toplu sözlemede çözülmemiş, sözleşmeyi imzalayan Memur Sen ve AKP hükümeti tarafından sürüncemeye bırakılmış yığınla sorun bulunduğunu söyledi. Bunlardan birinin yıpranma payı hakkı olduğunu belirten Kara, haftada 40 saat olan yasal süresinin çok üzerinde ve ağır koşullarda çalışan sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin çalıştığı alanlar “ağır ve tehlikeli işler” kapsamında olduğu değerlendirilmesine rağmen yıpranma payı hakkı verilmediğini dile getirdi. Yıllardır bu konuda mücadele etmelerine ve hükümetin verdiği sözlere rağmen herhangi bir adım atılmadığını ifade eden Kara, son toplusözleşmede emekçilerle dalga geçer gibi bir komisyon oluşturulacağı ve taslak  hazırlanacağı kararının alındığını kaydetti. 2 yıla rağmen ortada ne bir komisyon ne de taslağın olduğunu belirten Kara, bugünlerde ise yıpranma payının bir torba yasa ile geçirilmek istendiğini duyduklarını söyledi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SAĞLIĞI DÜŞÜNÜLMÜYOR

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ağır çalışma koşullarını düzeltecek, performans sistemi altında ezilmelerini sağlayacak herhangi bir düzenlemenin son toplusözleşmede yer bulmadığını belirten Kara, sağlık çalışanlarının sağlığı ile ilgili hiçbir konu toplu sözleşmede yer bulmamıştır. Sağlık çalışanlarının sağlığı ile ilgili hiçbir konu toplu sözleşmede gündeme getirilmemiş, bu konuda hiçbir adım atılmamıştır. 4/C’lilerin, sözleşmelilerin ve taşeron çalışanların kadroya alınmasına ilişkin hiçbir düzenleme yapılmamıştır” dedi.

PERFORMANS SİSTEMİNİN KALDIRILSIN

Kara’nın önümüzdeki ay yapılacak toplu sözleşmeye ilişkin açıkladığı diğer talepler ise şöyle:

- KHK’lar ile hukuksuz bir şekilde ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri dönmesi

- İş güvencesine yönelik her türlü saldırıya, kamu personel rejiminde bu yönde yapılmak istenen her türlü düzenlemeye son verilmesi

- İnsanca yaşanacak bir ücret

- Temel ücretin arttırılması, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması

- 24 saat açık, ücretsiz ve anadilinde kreşler sağlanması

- Sağlıkta şiddet yasası çıkartılması

- Performans sisteminin kaldırılması

- Kadın sağlık ve sosyaş hizmet emekçilerine uygulanan ayrımcılık, mobbing, baskı ve şiddete son verilmesi

- Sağlıkta cepten ödemelerin kaldırılması

- Sosyal hizmeti bir lütuf haline getiren uygulamaların kaldırılması. (Ankara/EVRENSEL)

7 Temmuz 2025 20:03

Bursa'da ormanlara girişler 8 Temmuz'dan itibaren yasaklandı

Bursa'da orman yangınlarını önlemek amacıyla 8 Temmuz–15 Ekim tarihleri arasında ormanlık alanlara giriş yasaklandı.

Bursa'da ormanlara girişler 8 Temmuz'dan itibaren yasaklandı

Fotoğraf: Evrensel

İçerik yükleniyor...

(Haber Merkezi)
7 Temmuz 2025 22:37

Şırnak'ta 3 bölge 9 gün süreyle "geçici özel güvenlik bölgesi" ilan edildi

Beytüşşebap ilçesi sınırlarında yer alan Giresumunu Dağı, Eksikdağ ve Meydandağı bölgelerinin, 8-16 Temmuz tarihleri arasında 9 gün süreyle ‘geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan edildiği duyuruldu.

Şırnak'ta 3 bölge 9 gün süreyle

Fotoğraf: DHA

7 Temmuz 2025 20:38

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek görevden uzaklaştırıldı

Tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, görevinden alındı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek görevden uzaklaştırıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek

Fotoğraf: DHA

İçerik yükleniyor...

(Politika Servisi)
7 Temmuz 2025 17:21

Bir sigara grubuna daha zam yapıldı

Imperial Tobacco grubuna ait sigaralara da zam yapıldı. Yeni fiyat listesi, 8 Temmuz 2025 itibarıyla geçerli olacak.

Bir sigara grubuna daha zam yapıldı

Fotoğraf: DHA

İçerik yükleniyor...

(Haber Merkezi)
7 Temmuz 2025 18:04

TGC 2025 Basın Özgürlüğü Ödülleri açıklandı: Tutuklu gazetecilere ödül

TGC Basın Özgürlüğü Ödülleri, bu yıl Adnan Özyalçıner, tutuklu gazeteciler ve baskılara rağmen yayıncılık yapan televizyon ve dijital medya temsilcilerine verildi.

TGC 2025 Basın Özgürlüğü Ödülleri açıklandı: Tutuklu gazetecilere ödül

Logo: TGC

Zeliha Irmak
[email protected]


İçerik yükleniyor...

Evrensel'i Takip Et